Прокурорите отказаха и електронна гривнаРобета Мецола закъсняла да обяви 125

...
Прокурорите отказаха и електронна гривнаРобета Мецола закъсняла да обяви 125
Коментари Харесай

Белгия отказа свобода на Ева Каили

Прокурорите отхвърлиха и електронна гривна

Робета Мецола закъсняла да разгласи 125 от тях

Белгийската федерална прокуратура се опълчи в четвъртък на освобождението на гръцкия евродепутат Ева Каили, арестувана за шест седмици по отношение на хипотетичния корупционен скандал в Европейския парламент, прочут като “Катаргейт ”, съобщи Агенция Франс Прес.

Адвокатите на някогашната заместник-председател на Европейския парлрамент желаеха различни на предварителния арест ограничения “като електронната гривна ”, сподели един от тях, Андре Рисопулос, в края на чуването.

Но позицията на прокуратурата е “категорично негативна ”, добави юристът. “Федералната прокуратура има вяра, че съществуват всички опасности: рискът от приключване на информация, рискът от скрито съглашение с трети страни и рискът от заличаване на доказателства ”, продължи още Рисопулос.

44-годишната Ева Каили е един от четиримата арестувани за корупционния скандал, в който са намесени тайните служби на Мароко. Тя е обвинена, че е получила огромни суми в брой, с цел да повлияе на изказвания и позиции в Европейския парламент в интерес на трети страни.

Ева Каили отхвърля всякаква корупция, повториха нейните юристи в четвъртък, които упрекват белгийското правораздаване, че я е предиздвикало да “плати най-високата цена ”, като я държи в ареста “при сложни условия ”.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР