Прокурори, следователи и съдебни служители са дарили над 150 000

...
Прокурори, следователи и съдебни служители са дарили над 150 000
Коментари Харесай

Прокурори, следователи и съдебни служители даряват над 150 000 лв. за борбата с коронавируса

Прокурори, следователи и правосъдни чиновници са дарили над 150 000 лева в поддръжка на лекарите, медицинските експерти и доброволците от лечебните заведения, ангажирани с битката против разпространяването на новия ковид COVID-19 у нас. Това оповестиха от пресцентъра на прокуратурата.

Сумата е събрана за по-малко от три дни, след апела на управлението на Прокуратурата на Република България (ПРБ) за поддръжка на дарителските акции на УМБАЛСМ „ Н.И.Пирогов “, болница „ Александровска “ и „ За героите в бяло “ на Българския лекарски съюз.
 
По-голямата част от дарените средства са от полагащия се фонд СБКО на магистратите и правосъдните чиновници. В тази връзка прокурорите и чиновниците от Софийската районна прокуратура са приели решение за даряването на сумата от 50 000 лева , от Софийската градска прокуратура на сумата от 60 000 лева, от Специализираната прокуратура на сумата от 13 000 лева и от Апелативна прокуратура – София на сумата от 8250 лева



Прокурорите и чиновниците от Районната прокуратура в Бургас са взели решение да дарят сумата от 19 076 лева от фонд СБКО на УМБАЛ - Бургас .
 
Лични средства в размер на 2550 лева са дарили 10 магистрати и 17 правосъдни чиновници от Военно-окръжна прокуратура – Сливен за потребностите на МБАЛ „ Д-р Иван Селимински “ в града. 440 лв. персонални средства за „ Н.И.Пирогов “ са дарени от Районна прокуратура – Гоце Делчев . Лични средства за болничното заведение в гр. Разлог са дарени от магистратите и чиновниците от Районната прокуратура в града .
 
На доста места в страната не престават дарителските акции, с които магистратите и правосъдните чиновници ще подкрепят локалните болнични заведения.

 
В тази връзка Прокуратура на Република България моли за поддръжка и на работещите в МБАЛ „ Д-р Стамен Илиев “ в гр. Монтана , които имат незабавна нужда от закупуването на най-малко три броя респиратора, преносим рентген и друга скъпоструваща инсталация, нужна за лекуване на болните от ковид.
 
Дарителската сметка на МБАЛ „ Д-р Стамен Илиев “ АД – гр. Монтана е:
 
IBAN:  BG60UBBS80021087907140
 
BIC: UBBSBGSF
 
Основание: Дарение за COVID-19
 
Ръководството на Прокуратура на Република България показва признателност към всички магистрати и чиновници от цялата страна, които са създали и персонални дарения по предоставените банкови сметки на болничните заведения.

Прокуратурата показва своята поддръжка за самодейността на представителите на локалната власт по набирането на доброволци , като показва своята благодарност към готовността на всички, декларирали предпочитание да се включат в дейностите, свързани в битката с разпространяването на ковид.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР