Прокурори, следователи и съдебни служители от Апелативна, Окръжна и Районна

...
Прокурори, следователи и съдебни служители от Апелативна, Окръжна и Районна
Коментари Харесай

Прокурори, следователи и адвокати – срещу атентата

Прокурори, следователи и правосъдни чиновници от Апелативна, Окръжна и Районна прокуратура – Пловдив излязоха на митинг поради осъществения терористичен акт против основния прокурор на Република България  Иван Гешев и остро осъдиха атентата по отношение на най-висшия представител на държавното обвиняване.

Магистратите се събраха пред постройката на прокуратурата в Пловдив, като там участваха Гергана Мутафова, член на Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет, Тодор Деянов,апелативен прокурор, Ваня Христева, областен прокурор, Петър Петров, областен прокурор, кап. Христо Анчев, административен началник на Военно–окръжна прокуратура – Пловдив, негови сътрудници и правосъдни чиновници.

Тук сме, тъй като това е посягане освен над личността на основния прокурор, а и над прокуратурата като институция. Крайно време е да се разбере, че протичащото се е функционалност на умишленото рушене на престижа на институциите, на безпринципното опетняване на прокуратурата и на опитите за преодоляването й, изрази позицията на сътрудниците си Галина Андреева – Минчева, заместник-окръжен прокурор на Окръжна прокуратура – Пловдив.

Тя добави, че е извънредно време да се прекратят „ непрестанните извършения върху правосъдната система от хора, чиито претекстове стоят доста надалеч от това да се служи на обществото.

Днес обект на офанзива е личността на едни от нос, само че на следващия ден може да е на всеки, който стане някому неуместен, тъй като си прави работата, разгласи прокурор Галина Андреева – Минчева.

Представителят на Висш съдебен съвет Гергана Мутафова сподели, че членовете на Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет са подготвили декларация, с която остро осъждат атентата по отношение на основния прокурор.

Солидарни сме с сътрудниците от цялата страна, които се събраха през днешния ден, с цел да изразят своя митинг към протичащото. Надяваме се Министерство на вътрешните работи и профилираните служби да дадат отговор на прокурорите, на правосъдната власт, на жителите и на цялата страна кой е гарант и причинител на този престъпен акт,  съобщи Гергана Мутафова.

По думите й политическите представители също би трябвало да отговорят дали покушението има връзка с непрекъснатите офанзиви към прокуратурата и правосъдната власт, както и към опитите за приемане на закони и други механизми за  отстраняването на основния прокурор.

Към митинга се причислиха жители, юристи, както и представители на публични организации.

Сред тях беше доайенът на пловдивските юристи – 90 –годишният Димитър Будаков, представители на роднините на починалите при пътно-транспортни катастрофи и други

Протести в поддръжка на основния прокурор се организираха във всички прокуратури в апелативния регион, който включва Пловдив, Стара Загора, Пазарджик, Хасково, Смолян и Кърджали.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР