Прокурори от Софийска градска прокуратура дадоха брифинг във връзка с

...
Прокурори от Софийска градска прокуратура дадоха брифинг във връзка с
Коментари Харесай

Прокуратурата: Срещу екстрадираната в САЩ българка няма образувано досъдебно производство у нас

Прокурори от Софийска градска прокуратура дадоха брифинг по отношение на екстрадицията на българска гражданка в Съединени американски щати.

" Българката Ирина Дилкинска, която беше екстрадирана в Съединени американски щати, е упрекната в съучастничество в незаконната група на известната " криптокралица " Ружа Игнатова. Тя е арестувана още през юни 2021 в София като екстрадицията ѝ се е проточила поради правосъдния развой на две инстанции и инспекцията на обстоятелствата към настояването за арест от страна на Съединени американски щати. "

Това посочи представителят на Софийска градска прокуратура Христо Кръстев.

" Срещу Дилкинска няма формирано досъдебно произвеждане в България, защото закононарушението, обвързвано със схемата на OneCoin, е осъществявано на територията на Съединени американски щати ", добави той.

Българка, близка до така наречен " криптокралица " Ружа Игнатова, е екстрадирана в Съединени американски щати и ѝ е повдигнато обвиняване по отношение на криптоизмамата " OneCoin ", заяви по-рано американското Министерство на правораздаването. Ирина Дилкинска е била екстрадирана на 20 март и ще се яви пред американски арбитър. Българката е управлявала правния отдел на " OneCoin ". В обвиняването се твърди, че е помогнала за основаването на фиктивни сдружения за изпиране на пари и опазване на имущество, принадлежащо на " криптокралицата " Ружа Игнатова.

Във връзка с откритата скъпа картина на Джаксън Полък, която беше открита у нас прокурор Десислава Петрова от СГП, разяснява:

" Все още не е имало дейности по продажба на картината. Установява се и какъв е бил нейният път до България ". До момента творбата не е била обявявана за търсене. 
https://www.facebook.com/Press.PRB/videos/599870778724315
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР