Прокурори от щата Ню Мексико заявиха, че възнамеряват отново да

...
Прокурори от щата Ню Мексико заявиха, че възнамеряват отново да
Коментари Харесай

Прокурори отново повдигат обвинения срещу Алек Болдуин заради фаталната стрелба

Прокурори от щата Ню Мексико обявиха, че имат намерение още веднъж да обвинят артиста Алек Болдуин в непредумишлено ликвидиране поради съдбовната пукотевица на снимачната площадка на уестърна " Ръжда " ( " Rust " ), при която умря операторката Халина Хъчинс през 2021 година, съобщи Ройтерс.

 

Делото на Болдуин ще бъде гледано от правосъдни заседатели в средата на ноември, съобщи специфичният прокурор Кари Мориси. Тя дружно с сътрудника си Джейсън Луис дават отговор за случая. 

 

Резултати от самостоятелна съдебно-медицинска експертиза демонстрират, че Болдуин би трябвало да е натиснал спусъка на револвера, с който е репетирал, с цел да изстреля военен патрон, умъртвил Хъчинс и ранил режисьора Джоел Соуза.

 

Констатацията е същата като при предходен тест на огнестрелното оръжие, изработен от ФБР.

 

" След дълготрайно следствие в последните няколко месеца, се появиха спомагателни обстоятелства, които съгласно нас демонстрират, че Болдуин носи наказателна отговорност за гибелта на Халина Хъчинс и за стрелбата против Джоел Соуза ", споделят прокурорите Мориси и Луис.

Алек Болдуин споделя, че не носи отговорност за гибелта на Хъчинс и не е натиснал спусъка.

 

" Жалко е, че една ужасна покруса се е трансформирала в това неправилно обвиняване. Ние ще отговорим на всички обвинявания в съда ", споделят в публикувано изказване Люк Никас и Алекс Спиро, юристи на Болдуин.

 

Първоначално артистът беше упрекнат в непредумишлено ликвидиране през януари за гибелта на Хъчинс, дружно с отговарялата за оръжията на снимачната площадка на " Ръжда " Хана Гутиерес, която през 2024 година ще бъде изправена пред съда. 

 

Планираното правосъдно съвещание е крах за Болдуин, откакто прокурорите отдръпнаха обвиняванията против артиста през април. Тогава се появиха нови доказателства, че револверът, който е употребявал, може да е бил модифициран и това е разрешило да бъде създаден изстрел, без да се натиска спусъкът.

 

Прокурор Мориси сподели, че в случай че нова инспекция на револвера покаже, че е работил, то тя ще предяви обвинявания към Болдуин. Прокурорите постоянно употребяват състав от правосъдни заседатели, защото по този начин е по-лесно да бъде доказвана евентуална причина и да се пристъпи към правосъден развой, отбелязва Ройтерс, представено от Българска телеграфна агенция.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР