Прокурори от Ню Йорк казаха в четвъртък, че Доналд Тръмп

...
Прокурори от Ню Йорк казаха в четвъртък, че Доналд Тръмп
Коментари Харесай

Прокурори: Тръмп създава измамно очакване, че ще бъде арестуван

Прокурори от Ню Йорк споделиха в четвъртък, че Доналд Тръмп е основал лъжливо очакване, че ще бъде задържан и е подтикнал конгресмени от неговата Републиканска партия да се намесят в следствието, обвързвано с подкупа, който е дал на порнозвездата Сторми Даниълс, съобщи " Ройтерс ", представена от Българска телеграфна агенция.

В събота някогашният президент предсказа, че ще бъде задържан във вторник поради следствието, водено от прокуратурата на окръг Манхатън. В понеделник трима ръководители на парламентарни комисии в Камарата на представителите на Съединени американски щати, насочиха рецензии към окръжния прокурор Алвин Браг, че злоупотребява с прокурорските си пълномощия.

Съдебен състав, който в сряда прегледа доказателствата по случая със Сторми Даниелс, към момента не беше издал обвинителен акт, а през вчерашния ден канцеларията на окръжния прокурор на Манхатън - демократа Алвин Браг - изпрати писмо на ръководителите на комисиите. В писмото се споделя, че обвиняванията на ръководителите " са се появили едвам откакто Доналд Тръмп е основал подправено очакване, че ще бъде задържан на идващия ден, а юристите му сякаш са ги призовали да се намесят ".

В писмото се удостоверява, че канцеларията на Браг е " разследвала изказванията, че Доналд Тръмп е направил нарушавания на наказателното право на щата Ню Йорк ".

Ако му бъде повдигнато обвиняване, Тръмп ще бъде първият президент на Съединени американски щати с повдигнати наказателни обвинявания в съда. Той заемаше президентския пост в страната сред 2017 и 2021 година и сега води трета си президентска акция, като наред с това е изправен пред правни проблеми на няколко фронта.

Съдебният състав, образуван от жители на Манхатън, заседава през януари. Бивш медиатор на Тръмп съобщи, че е дал рушвет на Даниълс дни преди президентските избори през 2016 година по указания на Тръмп.

Сторми Даниелс, чието същинско име е Стефани Клифърд, е известна актриса и режисьорка на филми за възрастни. Тя съобщи, че е получила парите в подмяна на безмълвие за полов контакт, който е имала с Тръмп през 2006 година

Тръмп отхвърля да е имал спекулация с Даниелс и декларира, че следствието е почнало по политически претекст. Във вчерашния отговор от канцеларията на Браг се споделя, че тримата републикански ръководители на комисии в Камарата на представителите са поискали информация, която не е обществено притежание, във връзка висящо наказателно следствие, което според щатското законодателство е поверително.

Анонимни правосъдни заседатели

Междувременно арбитър постанови, че имената на правосъдните заседатели ще бъдат непокътнати в загадка по време на идния цивилен развой по дело за обезчестяване на писателка против някогашния президент Доналд Тръмп. Той се базира на " доста огромен риск ", че в противоположен случай те ще бъдат подложени на тормоз и други, съобщи " Асошиейтед прес ".

Анонимните правосъдни заседатели са необикновени, изключително отвън наказателните каузи. " Асошиейтед прес " и вестник " Дейли нюз " от Ню Йорк възразиха против проекта за скриване на самоличността на правосъдните заседатели в процеса по желае на колумнистката Елизабет Джийн Карол - отричан от Тръмп - че републиканецът я е изнасилил през 90-те години на предишния век.

Окръжният арбитър на Съединени американски щати Люис А. Каплан обаче съобщи, че се притеснява, че правосъдните заседатели ще бъдат подложени на нежелано внимание от страна на медиите и на " тормоз или нещо по-лошо " от страна на поддръжници на някогашния президент, който се е оповестил срещу правосъдния развой, или от хора, недоволни от възможна присъда.

" Въз основа на невижданите условия, при които ще се организира този правосъден развой, в това число необятната предварителна гласност и доста огромния риск, че правосъдните заседатели ще се опасяват от тормоз, нежелано нахлуване в персоналния им живот и възмездие ", написа той, " има съществени учредения да се счита, че правосъдните заседатели се нуждаят от отбрана ".

Адвокатите на Карол отхвърлят коментар. Адвокатът на Тръмп Алина Хабба съобщи, че не желае правосъдните заседатели " да усещат какъвто и да е външен напън или въздействие " по време на процеса, който би трябвало да стартира в края на идващия месец.

" Анонимността ще помогне да се подсигурява, че решението им ще се основава само на показаните им обстоятелства ", сподели Хабба, настоявайки, че тези обстоятелства " неопровержимо ще оправдаят " Тръмп.

Освен че имената им ще бъдат непокътнати в загадка, правосъдните заседатели ще бъдат превозени до съда и назад и ще бъдат изолирани от обществеността.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР