Прокурорът с твърде противоречива репутация Димитър Франтишек Петров бе избран

...
Прокурорът с твърде противоречива репутация Димитър Франтишек Петров бе избран
Коментари Харесай

Репетиция във ВСС: Шефът на спецпрокуратурата е избран с пълно мнозинство

Прокурорът с прекомерно спорна известност Димитър Франтишек Петров бе определен в понеделник с цялостно болшинство за началник на Специализираната прокуратура. Той беше единствен претендент за позицията, която през предходната година заемаше Иван Гешев. Сега прокурор Гешев също толкоз безалтернативно се е запътил към поста на основен прокурор.

Очаквано Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет не организира спор към кандидатурата на прокурор Петров. Всичко завърши небрежно с думите на основния прокурор Сотир Цацаров към претендента: " Честито, назначен сте! ". Не, че някой е очаквал друго. Кандидатурата на Димитър Петров е стартирана по едно и също време от бъдещия основен прокурор Иван Гешев и настоящия Сотир Цацаров.

" Ще основа добра работна атмосфера и ще оправдая предоставените упования ", даде обещание прокурор Петров. Той изясни, че спецпрокуратурата е длъжна да осведоми обществото, с цел да разбере то " вярно " какво работи държавното обвиняване.

Любопитна е оценката на Етичната комисия на Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет за Димитър Петров. Той е разказан като " честен магистрат, който съблюдава условията за благоприличност ". Етичната комисия добавя, че той не е компрометирал специалността с държанието си отвън работното място.

През пролетта на предходната година прокурор Петров бе осъден с допустимо най-лекото наказване (обръщане на внимание) от градския прокурор на София Емилия Русинова. Лекото наказване последва един от тежките кавги, в които бе забъркано името на прокурор Димитър Петров. Става дума за обвиняванията за проявена експанзия от прокурора против дете в столично учебно заведение. Първи за случая заяви уеб сайтът " Биволъ ", който цитира бащата на детето.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР