Прокурорът на Международния наказателен съд, британецът Карим Хан, определи днес

...
Прокурорът на Международния наказателен съд, британецът Карим Хан, определи днес
Коментари Харесай

Прокурор от Хага: Украйна е местопрестъпление

Прокурорът на Международния углавен съд, британецът Карим Хан, дефинира през днешния ден Украйна като място на престъпление по време на посещаване в Буча, покрай Киев, съобщи Франс прес.

Украйна е място на престъпление. Тук сме, тъй като имаме основателна причина да считаме, че се правят закононарушения, които са от компетенцията на Съда. Трябва да пробием мъглата на войната, с цел да стигнем до истината, съобщи Хан пред публицисти при визитата си в града, където съгласно украинските управляващи стотици цивилни са били открити мъртви след съветската окупация на селището.

Снимките на военните закононарушения в Украйна може да не са задоволителни пред съда

Хан посочи, че екип от криминолози на МНС се готви да работи „ с цел да можем да отделим истината от измислицата “.

Трябва да сме отворени и да имаме вяра на доказателствата. Законът би трябвало да бъде мобилизиран и пуснат в деяние в отбрана на цивилните, сподели Хан.

Журналисти от Агенция Франс Прес, които съумяха да влязат в Буча на 2 април, видяха трупове на 20 мъже в цивилни облекла, разпръснати в регион от няколкостотин метра на една от градските улици. Един лежеше до колелото си, други бяха с пазарски чанти. Трети лежеше на една страна с вързани зад тила ръце. Поне двама от мъртвите бяха с огромни рани на главата.

От няколко дни те участват на ексхумацията на тела от всеобщи гробове в Буча и други обитаеми места в покрайнините на Киев, които в продължение на няколко седмици бяха окупирани от съветски бойци.

Клането в Буча провокира остро наказание в целия свят и накара съдружниците на Киев да наложат нови наказания на Русия.

Москва отхвърля всякаква отговорност за тези смъртни случаи и дефинира обвиняванията за цивилни, убити от съветски бойци, като „ подправени “./Дарик
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР