Прокурорът иска от съдията да отхвърли обвинение за тежко престъпление срещу невъоръжен чернокож мъж, ухапан от полицейско куче в Охайо

...
Прокурорът иска от съдия да отхвърли обвинението за престъпление срещу
Коментари Харесай

Прокурорът иска от съдия да отхвърли обвинението за престъпление срещу невъоръжен чернокож шофьор на полукамион, който беше нападнат от полицейско куче след преследване в Охайо на 4 юли.

23-годишният Джадариус Роуз беше ухапан от К-9 след продължително преследване с превозно средство, което включваше държавни служители и полицейски служители. Преследването започнало, когато Роуз не спрял за инспектор, който се опитвал да го дръпне за липсваща кална клапа, според доклад за случай на магистрален патрул в Охайо и кадри, публикувани от агенцията.

„Не исках да умра в ръцете на полицията“, каза Роуз по-късно пред CNN, като каза, че не знае защо е бил спрян и е уплашен. Преследването, което се разгръща като полицейска употреба на сила, особено срещу цветнокожи, е под наблюдение в цялата страна.

 Джадариус Роуз, вляво, говори по време на интервю за CNN заедно с майка си Карла Джоунс. class= Джадариус Роуз, вляво, говори по време на интервю за CNN заедно с майка си Карла Джоунс. CNN

След като Роуз в крайна сметка спря, излезе от камиона си и се предаде на властите с вдигнати ръце, полицай от Съркълвил пусна кучето, което издърпа Роуз на земята, показва видеозапис от инцидента.

Роуз е била лекувана в болница, преди да бъде откарана в затвора на окръг Рос, се казва в доклада на магистралния патрул. Той беше освободен от ареста на 7 юли, докато разследването продължава, съобщиха от прокуратурата на окръг Рос пред CNN.

Роуз беше изправен пред обвинение в престъпление за неизпълнение на заповед или сигнал на полицейски служител, се казва в доклада на магистралния патрул.

В ходатайство, подадено миналата седмица, прокурорът Джефри Маркс поиска от съдията да отхвърли обвинението срещу Роуз, като каза, че „(Н) има достатъчно доказателства“, за да докаже нарушение на ниво престъпление.

Маркс поиска въпросът да бъде отхвърлен без предубеждения, докато разследването продължава дали действията на Роуз заслужават обвинения в престъпление.

Адвокатът на Роуз не коментира случая.

Полицай е уволнен след ареста на Роуз

След преглед на инцидента, полицейското управление на Съркълвил уволни Райън Спийкман, полицаят, видян на видеото да пуска полицейския К-9 на Роуз.

Действията на Speakman „не отговарят на стандартите и очакванията, които имаме за нашите полицаи“, каза началникът Шон Баер в изявление миналия месец.

Благотворителната асоциация на патрулите в Охайо каза, че Спийкман е уволнен без причина и подаде жалба до отдела.

Видео от инцидента показва, че Роуз в крайна сметка спря полукамиона и излезе от автомобила, заобиколен от няколко полицейски коли и служители.

01 ohio unarmed k9 атака GRAB Патрул на щата Охайо

„Ела при мен“, чува се един офицер да казва на Розата. Друг казва: „Легни на земята или ще те ухапят.“

Роуз е показана на пътя с вдигнати ръце.

„Не пускайте кучето с вдигнати ръце“, предупреждава няколко пъти държавен полицай от разстояние, въпреки че не е ясно дали полицаят може да бъде чут от други служители.

В доклада за случая се казва, че Speakman „излязъл от патрулната си кола и започнал да дава команди на заподозрения“, преди да разгърне K-9.

Кучето тича към полицаите, след което се обръща към Роуз и го напада, като го дърпа на земята, показва видеото. Роуз се вижда и чува да крещи и да вика полицаите да дръпнат кучето от него, показва видеото.

„Когато кучето ме хапеше, просто бях ужасена“, каза Роуз пред CNN миналия месец. „Мислех, че ще загубя живота си. болеше ме. Наистина не виждах какво правят другите полицаи, защото кучето ме хапеше и просто се страхувах за живота си. И просто крещях от болка и просто не исках да умра.

Зоуи Сотиле от CNN допринесе за този доклад.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР