Прокурор от Върховна касационна прокуратура е привлечен към наказателна отговорност

...
Прокурор от Върховна касационна прокуратура е привлечен към наказателна отговорност
Коментари Харесай

Висш прокурор нападна охранители в болницата в Плевен

Прокурор от Върховна касационна прокуратура е притеглен към наказателна отговорност за хулигански дейности в болница в Плевен. Сигналът е подаден в събота. В него се съобщавало за хулигански дейности в УМБАЛ „ Георги Странски “. Пристигналите на място чиновници на Министерство на вътрешните работи открили, че Г.А. - прокурор от Върховна касационна прокуратура, е направил непристойни дейности, жестоко нарушаващи публичния ред и демонстриращи очевидно пренебрежение към обществото, оповестяват от прокуратурата.
Прокурорът се е държал жестоко с охранителите на болничното заведение, отказал е да извърши разпорежданията им във връзка със съблюдаване разпоредбите за достъп на външни лица до постройката на УМБАЛ „ Георги Странски “, разпоредил им да изоставен и блъснал със служебната си карта в лицето на един от охранителите. Независимо от отправените предизвестия за съблюдаване на реда, прокурорът изтръгнал персонален мобилен телефон от ръцете на различен чиновник на охранителната компания. Счупил телефона, след което отправил реплики към защитата: „ Знаете ли кой съм аз, бе? Ще видите какво ще ви се случи! Аз съм прокурор! “
По предписание на обвинител номер 1 Иван Гешев, в нощта на 4 против 5 юли на място в Плевен са изпратени прокурори и следователи от СГП, отпред с административния началник на Софийска градска прокуратура Илияна Кирилова.
Магистратът от ВКП е арестуван за 24 часа. Предстои, след разбор на събраните материали по делото от наблюдаващия прокурор, да бъде осъществена преценка по установяване на мярката за неотклонение във връзка с обвинения.
От прокуратурата декларират още, че сходни прояви са несъвместими със отговорностите и отговорностите, които имат българските магистрати и в частност прокурорите, заради което ще предприеме дейности по тяхното санкциониране и недопускане.
Спрямо Г.А. ще бъде формирано дисциплинарно произвеждане за нарушаване на наредбите на Кодекса за етично държание на българските магистрати.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР