Прокурор и следовател заминават за Скопие, където ще получат изготвените

...
Прокурор и следовател заминават за Скопие, където ще получат изготвените
Коментари Харесай

Разследващи заминават за Скопие, сверяват кои са пътниците в автобуса

Прокурор и следовател отпътуват за Скопие, където ще получат направените ДНК профили от македонските управляващи, с цел да могат да се разпознават жертвите на случая на Автомагистрала " Струма ". Вчера стана ясно, че те са 44, а не 45.

Според проверяващите - в рейса са пътували 52-ма пасажери. Предстои да се сверяват описите на пътувалите в останалите три рейса по маршрута.

Причината - очевидец твърди, че избавените са 8, а не 7. Ще бъдат поискани и документи, свързани с разрешителните за интернационалните транспорти на изгорелия рейс.

Заради пропуща лицензът на компанията транспортьор " Беса транс " беше лишен, а двамата митничари от Република Северна Македония, пропуснали рейса в България, бяха отстранени от служба. Най-вероятна причина за случая е неточност на водача.

Нередности по пътя обаче са съдействали за съдбовния случай. По предписание на основния прокурор, стартира инспекция на сигнализацията и маркировката на автомагистралите и на главните пътища на територията на цялата страна.

Към инспекцията ще бъдат привлечени наши, непознати специалисти, както и представители на неправителствени организации. Междувременно, придвижването от пътен възел " Старо село " до пътен възел " Долна Диканя " на Автомагистрала " Струма " към този момент е възобновено.

Трафикът от разклона за Боснек до пътен възел " Старо село " на автомагистралата се реализира в двете посоки в платното, в посока София.

Всички оживели и ранени в " Пирогов " са в устойчиво положение. Тези, които бяха в реанимация, към този момент са преместени в Клиниката по изгаряния. Един е опериран наново. С пациентите работят и психолози.

Тази вечер се разплете мистерията - за какво има разминаване сред листата с ранени от злополуката в " Пирогов " и листата с участниците в пътуването на македонската туристическа компания.

В редакцията се обади Шади Салех. Той изясни, че няма нищо общо с злополуката. Български жител е. А в събота е признат в травматологията на " Пирогов " поради счупена ръка.

Оказва се, че в клиниката по простъпка са го вписали в листата с ранените от автомагистрала " Струма ". Салех към този момент е изписан от болничното заведение.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР