Прокурор Георги Иванов, който е наблюдаващият прокурор по преписката, цитирана

...
Прокурор Георги Иванов, който е наблюдаващият прокурор по преписката, цитирана
Коментари Харесай

Прокуратурата призова политиците да не я използват за тяснопартийни цели

Прокурор Георги Иванов, който е наблюдаващият прокурор по преписката, представена по-рано през днешния ден от Корнелия Нинова, даде брифинг по отношение на изявление на водача на политическата партия. Иванов съобщи, че преписката му е разпределена на инцидентен принцип. Тя е формирана по тъжба на Кирил Добрев против Корнелия Нинова и други членове на Българска социалистическа партия. Към своята тъжба Добрев е приложил и решение на Върховен касационен съд, с което е анулирано неговото изключване от Българска социалистическа партия.
Прочетете още
" След като се срещнах с изказванията на господин Кирил Добрев и решението на Върховен касационен съд, счетох, че към сегашния миг не са изяснени всички относими обстоятелства и заради тази причина следва да бъде осъществена инспекция по реда на Закона за правосъдната власт. Започнах осъществяването на персонална инспекция, като в качеството на наблюдаващ прокурор изпратих писмо до Българска социалистическа партия, адресирано до госпожа Корнелия Нинова, с което изисках да ми бъдат предоставени заверени копия, стенограма и запис от документи, свързани с извършено общо заседание на Народно събрание на Българска социалистическа партия. Призовах в постройката на Софийска районна прокуратура за снемане на писмени сведения Корнелия Нинова и други двама членове на Българска социалистическа партия. Уверявам ви, че такива дейности от страна на прокуратурата не са казус. Такива са нашите пълномощия, според Закона за правосъдната власт и по този метод се работи по отношение на постъпващите стотици сигнали в Прокуратурата на Република България ", сподели наблюдаващият прокурор.

Заяви, че законите в страната са идентични за всички и би трябвало да се съблюдават от всички български жители.

Призова политиците да се въздържат от политическо говорене, като не употребяват тематиката за прокуратурата за тяснопартийни цели.

" Това не има дава правото да приказват по метод, който да накърнява положителното име на правосъдната власт. Недопустими са политически изявления, които популяризират манипулативни изказвания и показват българската прокуратура по метод, който не дава отговор на обективната реалност. Това затруднява нашата ежедневна работа ", сподели Иванов.

Увери, че прокурорите съблюдават Конституцията и законите и се подчиняват само на тях и събраните доказателства. Заяви, че изявлението на Корнеля Нинова е само политическо и неприемливо.

По-рано през днешния ден водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова заяви, че е получила призовка да се яви в прокуратурата и да даде документи от съвещание на Националния съвет на партията.

От документа, възложен на медиите, излиза наяве, че в следствието е постъпила тъжба от Кирил Добрев, част от вътрешнопартийната съпротива на социалистите. Добрев бе изключен от партията през декември 2021 година, само че през юли т.г. съдът анулира това решение.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР