Прокуратурата започва проверка на пътните знаци и маркировки. Акцентът е

...
Прокуратурата започва проверка на пътните знаци и маркировки. Акцентът е
Коментари Харесай

Прокуратурата ще проверява скрити ли са пътните знаци зад дървета

Прокуратурата стартира инспекция на пътните знаци и маркировки. Акцентът е освен върху това дали има подложен съгласуван със закона знак, а и до каква степен той не е прикрит от шубраци и клони и е забележим за водачите, излиза наяве от известие на прокуратурата. 

ВАП провежда инспекция за правда по съблюдаване на Закона за пътищата и подзаконови нормативни актове - Наредба № 18 от 23.07.2001 година за сигнализация на пътищата с пътни знаци, Наредба № 2 от 2001 година за сигнализация на пътищата с пътна маркировка и други, прецизират от обвиняването. 

При определяне на съответни случаи на ограничение на опцията за разбиране на пътните знаци, на обособените типове табели и т. н. от оправомощените органи се подхващат ограниченията, изискуеми от закона.

Освен това при инспекцията е нужно да се откри сходството на пътната маркировка с нормативните условия, като при отклонения от тях следва незабавно да се възобнови. 

Срокът за осъществяване на инспекцията е двумесечен и през юли във ВАП ще се получи систематизирана информация, включваща установени нарушавания, подхванати дейности, издадени актове.

Целта на инспекцията е обезпечаване на нужни предпоставки за безвредно и комфортно придвижване по републиканските и общинските пътища, изключително в летния интервал на засилено потребление.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР