Прокуратурата започва предварителна проверка по твърденията на лидера на БСП

...
Прокуратурата започва предварителна проверка по твърденията на лидера на БСП
Коментари Харесай

Прокуратурата се самосезира, проверява твърденията на Свиленски и Нинова, че изборите са били манипулирани

Прокуратурата стартира предварителна инспекция по изказванията на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова за манипулиране на машинния избор на последните предварителни парламентарни избори.
 
От държавното обвиняване са се самосезирали по нейните и на ръководителя на парламентарната група на социалистите Георги Свиленски изказвания по време на разискването на второ четене на измененията в Изборния кодекс, споделиха за БНР от Софийската градска прокуратура.
 
От прокуратурата ще възложат и инспекция на ДАНС по случая, оповестиха от държавното обвиняване за Българска телеграфна агенция.
 
" Защото откраднахте изборите, уважаеми сътрудници, ето по тази причина Българска социалистическа партия няма да отдръпна закона ", съобщи Георги Свиленски от Българска социалистическа партия по време на разискването на измененията в Изборния кодекс в Народното събрание.
 
" Защото вашият съпредседател и някогашен министър председател, ето там, пристигна и сподели - оттеглете закона и ще ви дам кодовете на машините. Кой е той, че ще държи кодовете на машините ", разяснява депутатът от левицата.
 
Той предизвести представителите на " Продължаваме Промяната " да внимават какво приказват и вършат с Българска социалистическа партия. " От вашата парламентарна група ще останете 15 индивида ", сподели Свиленски по време на дебатите за Изборния кодекс.
 
" Да, имаме подозрения за подправяне на машинния избор ". Така ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова отговори на журналистически въпрос в неделя имат ли в партията подозрения за подправяне на машинния избор по време на конференция на управлението на левицата в Пловдив.
 
Корнелия Нинова удостовери, че е била очевидец на диалога, в който Кирил Петков е споделил да се отдръпна законопроекта и ще има даде кода за машините. Разговорът се е провел в пленарната зала на Народното събрание като той е отишъл пред тях и им го е декларирал. " Бяхме цялата група, какво е имал поради да се изяснява ”, добави тя.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР