Прокуратурата започна разследване на инцидента с падналия малък пътнически самолет

...
Прокуратурата започна разследване на инцидента с падналия малък пътнически самолет
Коментари Харесай

Разследват снощния инцидент със самолет край Шумен

Прокуратурата стартира следствие на случая с падналия дребен пътнически аероплан нощес край Шумен. Днес специалисти от Министерството на превоза направиха оглед на машината. Състоянието на 62-годишния водач е сериозно, той е на командно дишане с заплаха за живота. Другият водач, който му е наследник е с фрактури.

Шумен

Все още не е ясно кой е пилотирал, тъй като самолетът е с двойно ръководство, споделиха проверяващите. Машината, с която са аварирали, не е тяхна благосъстоятелност. Взели са го от летището в Балчик, където са пристигнали с различен аероплан. Машината е без черна кутия, само че има устройство, което записва скоростта, височината на полета, работата на мотора, въздушното налягане. Разследващите работят по разнообразни версии за случая.
Христо Христов, шеф на дирекция за следствие на катастрофи във въздушния, водния и железопътен превоз в Министерството на превоза: Работим по три версии - първата е човешкият фактор - индивидуален, втората е някакъв механически проблем, който е имал самолетът, да е зародил моментно и третата версия е неподходящи метеорологични условия.
Според специалистите самолетът е съвсем нов, единствено на 837 летателни часа.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР