Прокуратурата задържа за 72 часа на шофьора на тира, участвал

...
Прокуратурата задържа за 72 часа на шофьора на тира, участвал
Коментари Харесай

Повдигнаха обвинение на шофьора на тира за катастрофата край Лесово

Прокуратурата задържа за 72 часа на водача на тира, взел участие в тежката злополука с пътнически микробус край Лесово, при която починаха трима, а 11 пострадаха. На мъжа е повдигнато обвиняване за злополуката.
Днес прокуратурата в Ямбол удължи мярката за неотклонение на лидера на тежкотоварния камион с украинска регистрация. На 51-годишния молдовски жител Бекиян Октавиян е с повдигнато обвиняване за предизвикателство на пътно-транспортно произшествие, вследствие на което са умряли повече от едно лица, оповестява Нова тв.

„ Доказателствата, които са събрани все още, изрично сочат, че товарният автомобил, който съставлява пътен състав от ремарке и влекач, на процедура е бил паркиран на пътното платно. Към момента на пътно-транспортното произшествие е нямало причина този товарен състав да се намира на това място”, изясни наблюдаващият прокурор Милен Божидаров.

Вероятно заспиване на лидера е причина машината да остане на платното и да бъде изпреварена от няколко товарни автомобила. Според закона за осъщественото закононарушение се планува от 5 до 20 години отнемане от независимост.

Във вторник прокуратурата ще изиска от съда непрекъсната мярка за неотклонение " Задържане под стража ".

Вече второ денонощие продължава битката за живота на най-тежко потърпевшите при смъртоносната злополука сред пътнически микробус и тир край Лесово. Състоянието на две от дамите, превозени със аероплан „ Спартан” до болница „ Пирогов” в София, остава тежко, само че устойчиво. Жизнените им индикатори остават постоянни. За тях се грижат в " Реанимация ", те са под интензивно лекарско наблюдаване. Двете дами имат голям брой контузии и счупвания.

Спокойно е минала нощта и за пасажерите, настанени в ямболската болница. Двете пациентки, които са настанени в отделението по реанимация, са в тежко, само че устойчиво положение.Сред тях е и 17-годишната щерка на едната от превозените в София дами.

" Те са с политравми. На едната е преливана кръв. Останалите пациенти също са прекарали умерено нощта. Четирима от тях са в " Ортопедия ", предстоят им оперативни интервенции. Трима са в " Хирургично поделение ", те са под интензивно наблюдаване, защото са главно с контузии на главата ", съобщи зам. -директорът на болничното заведение доктор Валентин Вълчев.

Всичките настанени в трите отделения на болничното заведение са под интензивно наблюдаване. Ден след случая лекарите изясняват,че бързата и добра организация,заедно с Министерството на здравеопазването, е била от извънредно значение за потърпевшите. Веднага в болничното заведение са задействани всички медицински екипи, които да посрещнат огромния брой тежко потърпевши.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР