Прокуратурата във Варна ще протестира решението на Окръжния съд в

...
Прокуратурата във Варна ще протестира решението на Окръжния съд в
Коментари Харесай

Протестират решението на съда за мярката на обвинените в подкуп полицаи във Варна

Прокуратурата във Варна ще стачкува решението на Окръжния съд в града за налагане на мярка за неотклонение „ домакински арест “ на двама полицейски чиновници, упрекнати за пожелан и признат от тях рушвет чрез изнудване и корист със служебно състояние, оповестиха от пресслужбата на държавното обвиняване.

От прокуратурата допълват, че по-рано през днешния ден състав на съда не почете отправеното от наблюдаващия прокурор искане двамата упрекнати да останат арестувани под стража и дефинира „ домакински арест “ с проследяващо устройство.
 Българска телеграфна агенция
Двамата мъже бяха задържани при профилирана операция на дирекция „ Вътрешна сигурност “ на Министерство на вътрешните работи на 26 февруари 2024 година. Те са упрекнати, че са злоупотребили със служебното си състояние, като са поискали и приели рушвет в размер на 100 лв. от лидер, спрян за инспекция. Мъжът бил подведен, че се движи с превишена скорост, за което може да бъде санкциониран със забележителна сума. За да избегне това, той дал две банкноти по 50 лв. на полицейските чиновници и си тръгнал. 
 Българска телеграфна агенция
В хода на работата по случая станало ясно, че втори лидер е изнуден по същата скица и от него също е признат подкуп  в размер на 50 лв.. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР