Прокуратурата в Смолян постанови отказ за образуване на досъдебно производство,

...
Прокуратурата в Смолян постанови отказ за образуване на досъдебно производство,
Коментари Харесай

Прокуратурата за сигнала срещу полицай на изборите в Мадан: Няма данни за престъпление

Прокуратурата в Смолян постанови отвод за формиране на досъдебно произвеждане, след направената инспекция по сигнал за непозволени дейности от страна на служител на реда охранявал изборна секция в Мадан на 2 октомври, осведоми окръжният прокурор Недко Симов.

„ Това, което мога да кажа изрично е, че няма данни за закононарушение “, добави Симов.

В жалбата подадена от щабовете на политическа партия в РИК – Смолян в изборния ден се твърдеше, че чиновник на Министерство на вътрешните работи в една от секциите в миньорския град си е разрешавал да гони хора, които се намират наоколо до постройката, в която се обитава изборното помещение, както и че има позволени нарушавания на етичните правила за морал и държание на чиновник от системата на вътрешното ведомство. В следствие сигналът бе препратен в Районна прокуратура – Смолян.

Забавянето на произнасянето на прокуратурата в Смолян по случая е обвързвано с отказ на наблюдаващ прокурор, поради залегнали предпоставки в закона, добави Симов.

По данни на окръжния прокурор на Смолян, няма нито едно формирано досъдебно произвеждане обвързвано с изключителните парламентарни избори, за разлика от предходни години.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР