Прокуратурата в Северна Македония повдигна обвинение на председателя на българския

...
Прокуратурата в Северна Македония повдигна обвинение на председателя на българския
Коментари Харесай

Прокуратурата в РСМ обвини в расизъм и ксенофобия председателя на българския клуб в Битоля

Прокуратурата в Северна Македония повдигна обвиняване на ръководителя на българския в расизъм и ксенофобски прояви , оповестява БГНЕС.

От държавното обвиняване в западната ни съседка показват, че Люпчо Георгиевски би трябвало да се яви като обвинен по това дело на 16 декември. В противоположен случай той ще бъде докаран наложително , излиза наяве от призовката на прокуратурата, изпратена при започване на месеца.

Припомняме, българският клуб " Иван Михайлов " беше основан преди три години. След обаче беше проведена институционална и медийна офанзива против управлението и симпатизантите на клуба. Едва десетина дни след откриването му а причинителят - артистът Ламбе Алабаковски, беше пуснат на независимост.
 Продължава офанзивата на РСМ против българското съдружие
Продължава офанзивата на РСМ против българското съдружие " Иван Михайлов "

Било направило дискриминация на национална и етническа основа

Преди две седмици пък имаше пукотевица с огнестрелно оръжие против другия български клуб - "  Преди това на няколко пъти против клуба бяха хвърляни камъни. До момента няма нито арестувани, нито публично разграничение от страна на формалните управляващи от тези похищения против българските клубове

Миналата седмица в Брюксел е изпратен обстоен отчет от страна на западни дипломати за протичащото се през последните месеци в РСМ, като се чака скоро еврокомисарят по разширението на Европейски Съюз Оливер Валхеи да одобри представителите на българската общественост в РСМ.
 Македонска партия изиска да бъде закрит културният ни център
Македонска партия изиска да бъде закрит културният ни център " Иван Михайлов " в Битоля

Оспорват и регистрацията на съдружие " Цар Борис III "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР