Прокуратурата в Русия забрани дейността на щабовете на Алексей Навални

...
Прокуратурата в Русия забрани дейността на щабовете на Алексей Навални
Коментари Харесай

Прокуратурата забрани щабовете на Алексей Навални

Прокуратурата в Русия забрани активността на щабовете на Алексей Навални дни преди решението на съветския съд дали да разгласи политическата организация на опозиционера за "екстремистка ", с което членовете ѝ ще бъдат застрашени със затвор, написа "The Guardian ".
Руското държавно обвиняване забрани на районния център на Фонда за битка с корупцията да провежда манифестации или да взе участие в предизборни мероприятия. "Те крещят: ние се опасяваме от вашата активност, опасяваме се от митинги, опасяваме се от рационално гласоподаване ", написа Иван Жданов, началник на Антикорупционната фондация.
Днес Московския градски съд заседава по искане на прокуратурата за цялостна възбрана, както за политическите щабовете на Навални, по този начин и за учредения от него Фонд за битка с корупцията и основания по-късно Фонд за отбрана на правата на жителите. Подобни претенции за възбрана досега са засягали съществени терористични организации като Ал-Каида или религиозни групи като Свидетелите на Йехова.
Руските управляващи за следващ път потвърждават, че по всякакъв начин се пробват да лимитират демократичната съпротива на президента Владимир Путин. В момента Алексей Навални се намира в пандиза, където прекара в гладна стачка от 31 март до 23 април, с цел да бъде прегледан от цивилен лекари. Заедно с двете хернии на гръбначния дирек са се появили кисти на черния дроб, има и нарушаване на чувствителността на краката. Това е обяснено в писмо на затворническите лекари до управлението на поправителната колония, в която Навални излежава присъдата си. Писмото бе оповестено в "Новая газета ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР