Прокуратурата в Пловдив иска постоянен арест за задържаните за четирите

...
Прокуратурата в Пловдив иска постоянен арест за задържаните за четирите
Коментари Харесай

След четирите случая на насилие в Пловдив: Искат постоянен арест за задържаните

Прокуратурата в Пловдив желае непрекъснат арест за арестуваните за четирите фрапиращи случая на домашно принуждение. Държавното обвиняване заяви за тях в четвъртък и посочи, че са били осъществени единствено в границите на едно денонощие, оповестява.  

Разследващите настояват, че става дума за „ злокобни “ и „ жестоки “ произшествия . При единия от тях известен  предприемач от строителния отрасъл е пребил грубо брачната половинка си . Тормозил е и двете си деца. В другия по-фрапантен случай, внук е пребил 95-годишната си баба ,  която е в кома. Внукът се оказа някогашен служител на реда и кметски наследник.  На фона на това прокуратурата се закани да бъде „ безкомпромисна в битката с домашното  принуждение “.

Задържаните по три от четирите каузи, които са формирани в четвъртък, към този момент са със 72-часови арестувания от прокурор. Ще бъде импортирано искане за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража ”. „ В четвъртия случай – лицето е настанено в Център за психологично здраве Пловдив, където ще престои известно време. Ако се откри, че може да взе участие в наказателния развой ще го водим. Ако не – ще се наложат някакви насилствени ограничения ”, уточни зам.- районният прокурор на Пловдив Атанас Илиев .

Той уточни, че 44-годишният предприемач, пребил брачната половинка си от ревнивост с ракета за тенис, го заплашват сред 3 до 15 години затвор за причиняване на тежка телесна щета.

Повече гледайте във видеото. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР