Прокуратурата в Германия закри разследването дали американските и британски служби

...
Прокуратурата в Германия закри разследването дали американските и британски служби
Коментари Харесай

Германия закри разследването за масов американски шпионаж

Прокуратурата в Германия закри следствието дали американските и английски служби редовно са шпионирали жителите на европейската страна поради липса на доказателства , осведоми Агенция Франс Прес.

Разследването стартира след разкритията на Едуард Сноудън през 2013 година, че Агенцията за национална сигурност на Съединени американски щати и английските им сътрудници са шпионирали в интернет и са подслушвали връзките в редица страни, в това число в Германия.

Тогава немският канцлер Ангела Меркел реагира яростно на информацията, че американската организация е подслушвала телефона й, заявявайки, че е недопустимо шпионирането сред сътрудници.

През 2015 година обаче за позор на Германия стана ясно, че немската разследваща работа BND е помогнала на американската организация да подслушват Европейската комисия и френското президентство.

Днес немската федерална прокуратура разгласи, че приключва следствието за " допустимо всеобщо събиране на телекомуникационни данни за немското население от английските и американските разследващи служби ".

Въпреки че двете служби са следели онлайн връзките и са правили разследваща активност, няма доказателства за нелегално, редовно и всеобщо следене на немските телекомуникации и интернет трафика, разясняват от прокуратурата.

Държавното обвиняване добавя, че оценката е споделена с контраразузнавателната организация BfV, организацията за киберсигурност BSI, проверяващата парламентарна комисия и оператора на огромен европейски интернет център в Германия.

Прокуратурата разяснява, че " по този начин наречените Сноудън документи " включват техниките и опциите на американското разузнаване, само че не дават съответни доказателства за действителен шпионаж, осъществен от Агенцията за национална сигурност против Германия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР