Прокуратурата в Атина разследва лекари, медицински сестри и фармацевти за

...
Прокуратурата в Атина разследва лекари, медицински сестри и фармацевти за
Коментари Харесай

Прокуратурата в Атина разследва медици за фалшиви сертификати

Прокуратурата в Атина проверява лекари, медицински сестри и фармацевти за подправени документи за имунизация, оповестява гръцката телевизия " Скай ". Разследването би трябвало да откри съществуване на незаконна група, разпространявала документи за имунизация или преболедуване. Според информацията документите са коствали по 500 евро.

Срещу сумата жителите е можело да се снабдят с негативен бърз тест от аптека, както и с подправен негативен лабораторен тест, добавя Българска телеграфна агенция.

За различен сходен случай - в Централна Гърция, написа в. " Елефтерос типос ". В град Кардица е почнало наказателно гонене, което обгръща 48 души, взели участие в разпространяване на подправени документи.

В случая е забъркан представител на управлението на здравния център в квартал Паламас. Подозренията са, че той е снабдявал с подправени документи над 34 души.

Според новите ограничения в Гърция неимунизираните лица нямат достъп до закрити пространства даже и при показване на негативен тест. Целта на ръководещите е да се подтиква имунизационния % и да се избегне цялостен локдаун.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР