Прокуратурата се самосезира във връзка с информация, изнесена в медиите,

...
Прокуратурата се самосезира във връзка с информация, изнесена в медиите,
Коментари Харесай

Нагли измамници замесиха името на проф. Иво Петров във фалшива реклама за лекарства

Прокуратурата се самосезира по отношение на информация, изнесена в медиите, за корист с името на прочут кардиолог, оповестиха от пресцентъра на държавното обвиняване.

Лекарят оповестява, че името му се употребява във подправена реклама на лекарства, които не са регистрирани по формалния ред, а производителят е незнаен.

Работата по инспекцията е предоставена на способената Софийска районна прокуратура (СРП), която следва да обясни обстоятелства и условия, свързани с популяризираната в общественото пространство подправена информация.

По случая е формирана прокурорска кореспонденция. В случай че в хода на инспекцията бъдат събрани задоволително данни за закононарушение, СРП ще предприеме следващи дейности по закон.

Става въпрос за кардиолога проф. Иво Петров. Във Facebook той прикани хората да не се доверяват на реклами за „ подправени несъществуващи медицински артикули с вълшебни резултати “.

" За страдание, постоянно се спекулира с имената на уважавани и авторитетни сътрудници, без те да имат никакво отношение към тези мними лекарствени средства. Проверявайте дали имат регистрация и производител! Тези лъжливи средства са " създадени " от интернет и не дават отговор на никакви критерии за включвани в каквито и да е прескрипции било то с профилактична или лечебна цел ", написа той в профила си в обществената мрежа.


 

Това е следващ случай, в който името на професора е забъркано във подправена реклама за лекарства. През месец май тази година той още веднъж сигнализира, че това се случва.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР