Прокуратурата се похвали в сряда с отнети нови стотици антични

...
Прокуратурата се похвали в сряда с отнети нови стотици антични
Коментари Харесай

Прокуратурата се хвали с хиляди отнети антики от Божков, той вещае възмездие

Прокуратурата се похвали в сряда с отнети нови стотици антични предмети от сбирката на предприемача Васил Божков, който заплаши " хунтата " с отмъщение за нейните дейности.

Държавното обвиняване оповестява, че единствено през август при претърсвания в няколко пространства в офиса на Божков са конфискувани 234 антични предмета. През септември е имало нова акция, при която са конфискувани други 82 скъпи предмета. Така общият брой на отнетите артефакти доближи 6566. Васил Божков е записал общо 212 предмета по реда на Закона за културното завещание, твърди прокуратурата.

Няколко часа по-късно Васил Божков отговори с пост във Facebook.

" Грабежите на хунтата не престават. Българският народ евентуално в никакъв случай повече няма да види заграбените предмети. Те ще изчезнат като ритона и никой няма да даде пояснение. Но всички взели участие във варварските дейности ще понесат лична отговорност. Имената, длъжностите и данните им са непокътнати ", написа предприемачът.

Той назовава представителите на прокуратурата " талибани ", които от 8 месеца " грабят и унищожават световно-културно историческо завещание ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР