Прокуратурата разкри днес подробности за неутрализираната престъпна група, действала на

...
Прокуратурата разкри днес подробности за неутрализираната престъпна група, действала на
Коментари Харесай

Един от бандата на Митьо Очите бил общински съветник

Прокуратурата разкри през днешния ден детайлности за обезвредената незаконна група, работила на територията на Бургаска област. Оказа се, че единият от участниците е общински консултант в Несебър.

Вчера по време на спецакцията на ГДБОП бяха хванати 19 души.

Държавното обвиняване изясни, че става дума за огромна проведена незаконна група. По време на интервенцията са открити оръжия, както и са претърсени голям брой адреси.

Става дума за група за рекет, опиати, палежи и телесни повреди. Бандата била ръководена от Митьо Очите, който е разгласен за интернационално търсене. От прокуратурата обаче не пожелаха да назоват непосредствено неговото име.

Групата е работила на територията на Южното Черноморие, като се е употребила с въздействие в страната. Бандата била разположена по Южното Черноморие и по-специално в Слънчев бряг, където желала такса „ успокоение “ и искрено рекетирала хората, които са били жертви на изнудването.

„ Основният механизъм на деяние е бил да откриват на територията на Слънчев бряг търговски сдружения, които са огранизирали мощен бизнес.

Искали са такса „ успокоение “ “, изясни ръководителят на Специализираната прокуратура Даниела Начева. По думите й ръководителят на групата е емблематична фигура от незаконния континтент на 90-те години.

Към момента на интервенцията е било ясно, че Димитър Желязков се намира отвън територията на България.

„ Целта на интервенцията е не тя да бъде ориентирана към съответно лице, а към определяне на цялата незаконна активност “, изясни още специалистът.

По мотив данните, че един от бандата е общински консултант тя посочи, че това е доказателство, че престъпността се е сраснала с властта.

Чрез инспекция на банкова касета у него е открита сумата от 60 000 лв.. Парите са конфискувани. Открити са още първокласни коли, които са употребени за активността на групата.

„ Установени са всички участници в групата. За петима от тях Специализираната прокуратура ще внесе искане в Специализирания съд за мярка за неотклонение задържане под стража. Обвинения са подвигнати на 5 лица “, изясни Даниела Начева.

Наблюдаващият делото прокурор Евгения Станкова добави, че са извършени разпити на голям брой очевидци. Самото следствие върви от години.

„ В рамките на интервенцията са конфискувани голям брой материални доказателства “, съобщи тя, като посочи, че общо иззети са към 90 000 лв..

Директорът на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи изясни, че задачата на групата е и основаване на районен монопол по отношение на избрани икономически действия.

„ На ранен стадий сме от следствието. Не сме завършили с установяването на потърпевшите лица “, добави още ръководителят на Специализираната прокуратура.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР