Прокуратурата проверява подалия оставка депутат от ГЕРБ Димитър Гамишев за

...
Прокуратурата проверява подалия оставка депутат от ГЕРБ Димитър Гамишев за
Коментари Харесай

Цацаров: Не е ясно кой е ксерокопирал документи на ДАНС за акцията в Септември

Прокуратурата ревизира подалия оставка народен представител от ГЕРБ Димитър Гамишев за данъчни закононарушения, удостовери основният прокурор Сотир Цацаров " Национална агенция за приходите също е почнала инспекция, и на процедура, нашата инспекция ще се показва в разискване на резултатите от инспекцията на Национална агенция за приходите. Ако те покажат това, което се твърди, явно е, че ще стигнеме до наказателна отговорност. Кога е осъществено прекачване, на кого, какви са били данъчните отговорности, по какъв начин те са били открити, и по какъв начин са били образувани, само че това ще е предмет на тази инспекция. "

Пред депутатите от вътрешната комисия и Комисията за надзор над службите за сигурност основният прокурор е споделил, че не е ясно кой е ксерокопирал документи на ДАНС за акцията в Септември, при който беше арестуван кметът на града. " Не можем да установим на този стадий дали копирането е осъществено от правосъден чиновник, механически помощник, от прокурор, само че задоволително ясно е, че копирането е било осъществено в прокуратурата ", сподели Цацаров и напомни, че районният прокурор на Пазарджик господин Георги Кацаров е поел отговорността и Висш съдебен съвет е приел оставката му.

Кюстендилската прокуратура работи по две инспекции свързани с изоставените в Осоговската планина коне, заяви основният прокурор Сотир Цацаров. Еднаната инспекция е за проявена свирепост към животните, другата е обвързвана с непозволено приемане на средства по европрограми от притежателя. Според Цацаров, в тази обстановка първо е трябвало да реагира Зоополицията.  " Бе показана в Министерство на вътрешните работи с много звук зоополиция. В случая тя трябваше да е първата, която трябваше да реагира. Не споделям, кой е реагирал и кой не. Реагираха будни жители, най-общо казано, или реагираха хора със съвест, които са създали нужното, най-малкото, с цел да спасят животните. "
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР