Прокуратурата призовава на разпит премиера Кирил Петков, вицепремиера Асен Василев,

...
Прокуратурата призовава на разпит премиера Кирил Петков, вицепремиера Асен Василев,
Коментари Харесай

Реконтра: прокуратурата призовава на разпит Петков, Рашков и Василев

Прокуратурата приканва на разпит премиера Кирил Петков, вицепремиера Асен Василев, както и министъра на вътрешните работи Бойко Рашков. Причината – обиските в домовете на водача на ГЕРБ Бойко Борисов, пиара му Севделина Арнаудова, както и в този на някогашния финансов министър Владислав Горанов, заяви Нова тв.

Все още няма информация по кое време ще бъдат извършени разпитите, какот и какво е правното съображение. Например, за разлика от Петков, Бойко Рашков и Асен Василев не са били очевидци до момента по инспекцията, подета от Министерство на вътрешните работи.

В същото време юристът на Борисов, Горанов и Арнаудова Менко Менков изчете лекция по право на брифинг от централата на партия ГЕРБ.

Менков изтълкува, че Софийски градски съд е оповестил за противозаконни дейностите на Министерство на вътрешните работи (това не е тъкмо по този начин - в действителност съдът споделя, че самият прокурор, който внася протоколите от обиск, е постановил, че те са противозаконни и извъшени от незапознат орган. Прокурорът има това пълномощие, затова - съдът, казано просто, афишира, че няма по какъв начин да взима отношение по въпроса, б.р.).

Менков уточни два огромни съгласно него порока на дейностите от четвъртък и петък.

Според него дейностите на Министерство на вътрешните работи " по необходимост " са неоправдани. Проверката на вътрешното министерство, основана на показания на Васил Божков, е била три месеца и половина. А и касае дейности от 2014 - 2019 година Менков сподели, че няма по какъв начин някой от очевидците да отиде при очевидеца Васил Божков и да го заплаши в Дубай - с цел да се претендира, че по този начин се педотвратява закононарушение.

" Абсолютно смешно е да се намерения, че някой от тримата може да стигне до него (Божков), да му повлияе по някакъв метод ", обоснова той неналичието на необходимост.

После обаче сподели, че на процедура показания от Божков в това досъдебно произвеждане няма - защото най-малкото той не ги е дал пред способен орган - следовател ли прокурор (нищо че в действителност прокуратурата не ги желае, б.р.).

Менков даде образци от своята процедура: че такива дейности са позволени от закона, примерно - претърсваш с позволение от съда наркодилър, само че нямаш позволение за колата му или за прилежащия двор. Където подозраш, че може да е скрил улики - това било по необходимост.

И вторият проблем, който юристът посочи - че Министерство на вътрешните работи е некомпететен орган в тази ситуация. Тъй като Наказателно-процесуален кодекс е безапелационен, че единствено следовател може да проверява, щом се касае за пресътпления вероятно осъществени от членове на Министерския съвет. Към датите на действията тримата посочени са имали такова качество.

" Никой български съд не може да утвърди дейности от незапознат орган. Противното би означавало цялостно игнориране на разделянето на управляващите и открития правов ред ", сподели юристът.

Той съпостави, че това било все едно той да отиде да претърсва (?!).
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР