Прокуратурата привика на разпит бившия премиер Бойко Борисов, пресаташето му

...
Прокуратурата привика на разпит бившия премиер Бойко Борисов, пресаташето му
Коментари Харесай

Георги Кадиев: Дали ще се стигне до истината, зависи само и единствено от това какви доказателства има Васил Божков

Прокуратурата привика на разпит някогашния министър председател Бойко Борисов, пресаташето му Севделина Арнаудова и някогашния финансов министър Владислав Горанов. На 17 март те бяха арестувани за 24 часа и след това освободени. Обвинението е за изнудване на Васил Божков.

Финансистът и някогашен народен представител Георги Кадиев подсети, че също е очевидец по делото и е бил извикан за още един разпит.   

" Дали ще се стигне до истината, зависи единствено и само от това какви доказателства има Васил Божков, тъй като тези срещи сред него и Владислав Горанов, Менда Стоянова и Севделина Арнаудова са персонални “, счита Кадиев, предава bTV.

" Надявам се, че с тези повторни разпити досъдебното произвеждане минава към този момент в законов коловоз, т.е. всичко да се извърши по този начин, както предписва Наказателно-процесуалния кодекс, тъй че да бъде годно и оттова насетне е въпрос на събиране на доказателства “, разяснява Борислав Цеков, лекар по Конституционно право.

По думите му разпитите на сегашния министър председател Кирил Петков са осъществени от незапознат орган и това, което споделил, мъчно може да бъде отнесено към делото.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР