Прокуратурата предупреди за митинги на омразата. От държавното обвинение заявиха,

...
Прокуратурата предупреди за митинги на омразата. От държавното обвинение заявиха,
Коментари Харесай

Прокуратурата предупреди за митинги на омразата

Прокуратурата предизвести за манифестации на омразата. От държавното обвиняване обявиха, че ще са безкомпромисни при практикуване на своите пълномощия. Става дума за гарантиране на публичния ред и сигурност и за отбрана на правата и свободите на жителите.

В известието не се показва за какви прояви става дума, само че то идва няколко часа преди предстоящи действия на палестинци у нас.

По неофициални данни има планувано шествие по-късно в центъра на София.

Повод за предизвестието са зачестилите случаи на приложимост на език на омразата, в това число разпространяван  в обществените мрежи. Сред тях има и апели за радикални дейности, учредени на религиозна и етническа основа, в това число коренен ислям.

Следва да напомним, че всеки апел за радикални дейности и принуждение и осъществяване на нерегламентирани прояви са в прорез с Конституцията и законите на страната. На причинителите на сходен вид действия може да бъде потърсена наказателна отговорност, пишат от прокуратурата.

Става дума за тежки престъления

От там предизвестяват, че това са две тежки закононарушения – проповядване на ненавист на религиозна основа и агитация за война.

При определяне на данни за осъществени незаконни действия от подобен темперамент, прокуратурата ще ползва
закона с цялата му суровост.

Органите на локалната власт взаимно с Министерство на вътрешните работи според Закона за събранията, митингите и манифестациите следва да не позволяват провеждането на такива всеобщи мероприятия. Става дума за прояви, които биха дали мотив за отправянето на апели за принуждение, радикални дейности.

Същото важи и за сбирки, оправдаващи осъществяването на терористични дейности и военни
престъпления.

Нетърпимост към омразата

На среща в правосъдното ведомство с представители на еврейската общественост в България, преди два месеца министър Атанас Славов се е е заел с ограничения срещу антисемитизма и езика на омразата.

Това оповестиха от пресцентъра на министерството.

Срещата е била с представители на Организацията на евреите в България “Шалом ”, Федерация на ционистите в България, Централния израилтянски нравствен съвет и организация “Приятели на Израел в България – Негев ”.

Председателят на “Шалом ” проф. Александър Оскар е изразил паника от възходящите прояви на антисемитизъм и език на омразата, които са отразени и в годишния мониторингов отчет на организацията.

Министърът на правораздаването е показал като допустима мярка против изброените терзания провеждането на в допълнение образование на магистрати, тъй че правоприлагащите органи да разпознават езика на омразата.,,Да не остават безразлични при потреблението му и да не позволяват неналичието на гонене на сходни прояви ”, декларирал Славов.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР