Прокуратурата повдига две обвинения на д-р Иван Димитров, който застреля

...
Прокуратурата повдига две обвинения на д-р Иван Димитров, който застреля
Коментари Харесай

Прокуратурата с 2 обвинения към доктор Димитров

Прокуратурата повдига две обвинявания на доктор Иван Димитров, който простреля крадеца Жоро Джевизов, под прякор Плъха в двора си. Това заяви на конференция наблюдаващият прокурор Георги Пенев.

Едното обвиняване е за причиняване гибелта на друго лица при превишаване на рамките на неизбежна защита. Второто обвиняване е за нелегално владеене на огнестрелно оръжие (пистолет Валтер) и 17 броя муниции. Наказанието, което законът планува по първото обвиняване е до 5 години отнемане от независимост, а по второто обвиняване – от 2 до 8 години затвор.

Д-р Димитров е направил цялостни признания за случилото се, само че към момента не е намерено оръжието на закононарушението. Той има на глезена си порезна рана, само че не е открито дали е от нож, или от железна тръба. Лекарят самичък е обработил раната си, като преди този момент е почистил ръцете си от частиците от стрелбата. Самият той е споделил пред проверяващите, че е изпразнил целият пълнител на револвера в крадеца. Пострадалият има единствено една рана от упор, от която е умрял. „ Д-р Димитров е имал двама помагачи, с които е опитал да прикрие следите от закононарушението. С тяхна помощ е била почистена кръвта рано сутринта, събрани са били гилзите, изхвърлено и укрито е било оръжието ", сподели окръжният прокурор. Докторът е помолил да бъдат изтрити и два от записите от камерите, на които е била снимана стрелбата, сподели още окръжният прокурор Румен Попов.

По събраните до момента доказателства няма данни потърпевшият и доктора да са се познавали. По данни от прокуратурата крадецът в действителност е бил въоръжен с отверка и нож, които са били открити в джоба му, т.е. не са били извадени. Помагачите на доктора – другар и вуйна му, са го молили да се обадят на тел. 112, само че той е отказал да се заяви. Прокуратурата и полицията са стигнали до разкритията без негово подпомагане. Последвал е и отвод да каже за закононарушението. Пълните признания той е направил от момента на повдигането на обвиняванията по отношение на него. По време на разпитите той е обяснил от къде се е снабдил с оръжието.

До късно вечерта нощес са били осъществени голям брой процесуално следствени дейности и експертизи, разпитани са били и 15 очевидци.

Д-р Димитров през днешния ден ще бъде освободен от ареста с „ подписка ", поради липса на заплаха да се укрие, или да извърши още закононарушения, само че процесът против него следва.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР