Прокуратурата поиска доживотен затвор за Орлин Владимиров, подсъдим за убийството

...
Прокуратурата поиска доживотен затвор за Орлин Владимиров, подсъдим за убийството
Коментари Харесай

Поискаха доживотен затвор за убиеца на Евгения, намерена в куфар

Прокуратурата изиска пожизнен затвор за Орлин Владимиров, обвиняем за убийството на Евгения Чорбанова, открита в куфар. Обвинението изиска и сред 15 и 20 години затвор за татко му Пламен Владимиров.

Преди делото пред правосъдната палата още веднъж се събраха близки и родственици на убитата, с цел да изискат правдивост.

До към час ще станат ясни присъдите.

Прокурор Иван Кучиев уточни в пледоарията си, че от доказателствата по делото безспорно е открито, че Орлин е причинител на убийството. Той означи, че съседи са чули няколко писъка и чупене на предмети в деня, в който се счита, че дамата е била убита.

Убита по изключително непосилен метод

Прокурорът добави, че съгласно направените експертизи Евгения е била удушена и е разбирала какво се случва, като гибелта ѝ е настъпила по изключително непосилен метод, което се разграничава от обясненията на подсъдимия. По думите на Кучиев претекстът за убийството е ревнивост и следствията от възможен бракоразвод с жертвата, защото Орлин е открил, че тя има връзка с различен мъж.

Обвиняемият твърди, че е станал случай

Тялото на Евгения беше намерено през 2021 година в куфар във водоем. Според обвиняването закононарушението е осъществено по изключително непосилен метод. Подсъдим по случая е и бащата на мъжа. На предходното съвещание по делото Орлин даде за първи път пояснения пред съда. Мъжът описа, че Евгения го е нападнала, той я е блъснал, след което тя е паднала и се е блъснала, след това е спряла да диша.

Близките на Евгения упорстват за пожизнен затвор и за брачна половинка й, и за татко му, напомня Българска национална телевизия.

" Бабата съм на Евчето. Моля се за една обективна присъда, пожизнен затвор и за двамата убийци, които лишиха от живот моята внучка и потопиха в тъга за цялостен живот цялото ми семейство. Дано да има справедлиност и за двамата - няма благосклонност, няма благосклонност ", сподели Пенка Чорбанова, баба на Евгения.

" Този, който е упрекнат като помощник, по този начин нареченият татко на Орлин Владимиров - Пламен Владимиров, също да получи присъда, тъй като е доста евентуално на него да му се размине. Това е доста добър миг съдът да застане зад думата си и да покаже на хората, че те могат да бъдат предпазени ", съобщи Мария Рубенова.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР