Прокуратурата поиска 20 години затвор за бившата кметица на столичния

...
Прокуратурата поиска 20 години затвор за бившата кметица на столичния
Коментари Харесай

Среден размер присъда поискаха прокурорите по делото срещу Иванчева

Прокуратурата изиска 20 години затвор за някогашната кметица на столичния регион " Младост " Десислава Иванчева и нейната заместничка Биляна Петрова.

Такава присъда прокурорите желаеха и за третия обвинен по делото Петко Дюлгеров, оповестиха Българска национална телевизия и bTV.

Днес се организират финалните пледоарии по делото.

Освен затвор държавното обвиняване желае още оптималната санкция в размер на 30 хиляди лв. за тримата и конфискация на имущество . Магистратите ще вземат решение и дали обвинените ще могат да заемат публични длъжности.

Причината за поисканата междинна присъда е, че по делото има смекчаващи виновността условия - здравословното положение на тримата, както и чистото им правосъдно минало.

На влизане в правосъдната постройка Иванчева и Петрова споделиха, че се надяват да чуят заслужено правосъдно решение, тъй като обвиняванията против тях са учредени на неистини.

И Иванчева, и Петрова показаха, че ще заведат дело персонално против заместител основния прокурор Иван Гешев , тъй като тъкмо той е разпространявал неистини и ги е набедил.

Възможно е решението на съда да стане ясно идната седмица, тъкмо в деня, в който преди години тримата бяха задържани показно в центъра на София.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР