Прокуратурата поиска 15 години затвор за Кристиан Николов, подсъдим за

...
Прокуратурата поиска 15 години затвор за Кристиан Николов, подсъдим за
Коментари Харесай

Прокуратурата поиска 15 г. затвор за Кристиан Николов, убил с колата си Милен Цветков

Прокуратурата изиска 15 години затвор за Кристиан Николов, обвиняем за злополуката, в която почина журналистът Милен Цветков.
Младата възраст, чистото правосъдно минало и опитите да помогне на потърпевшите са смекчаващи виновността, посочи прокуратурата в правосъдна зала. Софийският градски съд заседава по процеса, започнаха пледоариите по делото.
Прокуратурата счита, че по неоспорим метод са потвърдени всички обстоятелства, събрани от проверяващите. Обвинението е на мнение, че Кристиан Николов е направил закононарушението съзнателно. Законът за придвижване по пътищата е бил нарушен, а казусът е изключително тежък, уточни прокуратурата.
Катастрофата стана навръх 19 април 2020 година - Великден. Експертиза сподели, че при случая Милен Цветков е получил скъсване на аортата, несъвместимо с живота. От удара разкъсванията на аортата са били доста мощни. За няколко минути единствено външният ѝ пласт се е запазил.
Това е и повода Цветков да успее да излезе от колата. След минути, съгласно специалистите, и външният пласт на аортата се е раздрал, и по този начин в коремната празнина на журналиста нахлули към 30 мл кръв.
В кръвта на Кристиан Николов друга експертиза откри 232 нанограма амфетамин на милилитър. Според заключението това значи, че младежът е взел от опиата не повече от денонощие преди злополуката или редовно приема опиати. Като тип този опиат не се разтваря във вода, обясниха експертите.
Николов изясни на предходно съвещание по делото, че в нощта преди случая изпил напитка със чудноват усет, след което е усетил необичайно възприятие, устните му леко изтръпнали, като по-късно е почувствал сърцетуптене, почнало е да му се вие свят и да му прилошава.
Това се е случило до момента в който е разчиствал след тържество на младежи в дома му, измежду които имало и непознати. Николов описа, че същата вечер преди да си легне да спи е използвал специфична паста и чай, за изработката на които е употребен медицински коноп.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР