Прокуратурата поиска 12 години затвор за акушерката Емилия Ковачева. Доживотна

...
Прокуратурата поиска 12 години затвор за акушерката Емилия Ковачева. Доживотна
Коментари Харесай

Доживотна присъда за Емилия Ковачева иска адвокатът на родителите на Никол

Прокуратурата изиска 12 години затвор за акушерката Емилия Ковачева. Доживотна присъда пък изиска адвокатката на родителите на дребната Никол - Мария Даскалова, която беше грубо удряна в отделението за новородени в болница " Софиямед ". Ковачева, която е подсъдима за опит за ликвидиране, проговори за първи път от началото на процеса и отхвърли да е удряла детето, предава БНР.

Шокиращата история за акушерката, която пребива съвсем до гибел 4-дневно бебе, е от 18 против 19 април 2015 година. Според прокурора по делото Николай Христов, който се базира на свидетелски показания и видеозаписи от отделението за новородени в болница " Софиямед ", ударите по дребната Никол без подозрение са нанесени от дежурната тогава Ковачева. Той дефинира отношението на акушерката към Никол като действие, отличаващо се с особена свирепост, гняв и садизъм, само че изиска наказване от 12 години затвор.

Адвокатът на родителите на бебето - Мария Даскалова, изиска доживотна присъда и аргументира настояването си за най-тежкото наказване с високия публичен отзив на този случай, трансферирал страстите си в правосъдната зала. Според нея, дейностите на акушер по отношение на новородено са неприемливи и точно това е най-адекватното наказване за Емилия Ковачева.

Предстои правосъдният състав да каже през днешния ден или в идващите дни ще оповести присъдата си.

Ако бъде приета за отговорна, акушерката може да получи даже доживотна присъда, само че каквото и да е правосъдното решение, то ще мине през контрола на още две инстанции.

Междувременно против Емилия Ковачева тече следствие и в Софийската районна прокуратура за побой, въпреки и не със силата като този над Никол, и на други новородени.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР