Прокуратурата открила голям брой монети от жълт метал, документи и

...
Прокуратурата открила голям брой монети от жълт метал, документи и
Коментари Харесай

Прокуратурата открила златните монети в дома на Илия Златанов

Прокуратурата разкрила огромен брой монети от жълт метал, документи и фактури в дома на Илия Златанов в София. Претърсването беше осъществено нощес, 7 юли,

До този миг е открити, че огромен брой от тях съответстват с върнатите с постановления на прокурори при Специализирана прокуратура от 18.02.2020 година и 26.03.2020 година по отношение на подадена молба от лицето И.З., в качеството му на шеф на " ИЗАМЕТ 1991 " ООД.

Монетите са върнати с приемно-предавателни протоколи .

Монетите са били конфискувани с протоколи за претършуване и изземване на 17 и 18 юли 2019 година по отношение на следствие против проведена престъпнагрупа, основана за приемане на приходи посредством изнудване, длъжностни присвоявания, неизгодни покупко-продажби и за пране на пари в огромни размери. В постановленията за връщането на монетите се показва, че те не са предмет или средство на закононарушение и не подлежат на лишаване в интерес на страната по реда на член 53 от Наказателен кодекс и по реда на Закон за административните нарушения и наказания и че връщането не би затруднило следствието.
 Снимка 487271
Източник:

Продължава огледа и на останалата част материални доказателства, а от Специализираната прокуратурата твърдят, че при установени нови условия българската общност ще бъде осведомена, в случай че това не би попречило на откриване на обективната истина.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР