Прокуратурата от две години отлично знае за скандала, свързан със

...
Прокуратурата от две години отлично знае за скандала, свързан със
Коментари Харесай

Само във Фрог: Прокуратурата от две години знае за скандала с „Ларгото“, от доклада на АДФИ лъсват и други схеми

Прокуратурата от две години чудесно знае за абсурда, обвързван със строителството на „ Ларгото “. Това откри Фрог нюз въз основата на отчета на АДФИ, с който медията ни разполага. Оказва се, че през октомври 2016 година Софийска градска прокуратурата разпорежда на организацията да извърши финансова ревизия, с цел да откри по какъв начин са изразходени средствата по план „ Антична Сердика “.
Самата прокуратура преди този момент била сезирана със сигнал за подозрения за нередности. Докладът на АДФИ освен, че удостоверява казаното от Елена Йончева, само че разкрива и още доста скандални нередности. Финансовият контрольор завършва и предава отчета на 9 декември 2016 година През януари идната година държавното обвиняване е получило отчет от 71 страници с приложени 76 доказателства.

.

Най-странното е, че по-късно настава цялостно безмълвие по тематиката. Именно по тази причина като зле скърпен цирк наподобяват сега дейностите на шефа на спецпрокуратурата, който влезе показно преди ден в министерство на културата, с цел да „ търси “ документи, с които в действителност обвиняването разполага. Затова и смехотворно наподобяват обещанията, че сегашната инспекция ще завърши в двумесечен период.

Очаквайте до часове всички скандални обстоятелства, установени от АДФИ, с които прокуратурата е била осведомена още преди две години. Фрог ще се свърже и с някогашния зам.-шеф на организацията Албена Белянова, която като правист да разяснява констатациите в отчета.

Екип на Фрог нюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР