Прокуратурата официално ще проверява изборите на 2 октомври, обяви с

...
Прокуратурата официално ще проверява изборите на 2 октомври, обяви с
Коментари Харесай

Прокуратурата проверява дали е манипулиран машинния вот на последните избори

Прокуратурата публично ще ревизира изборите на 2 октомври, разгласи с позиция държавното обвиняване. Поводът е скандал в Народното събрание в петък, при който Българска социалистическа партия упрекна „ Продължаваме промяната “, че са им предложили кодовете на машините против отдръпването на предлагането за връщане на хартиената бюлетина. Софийска градска прокуратура се самосезира във връзка изявления в медиите, съдържащи изказвания, че машинният избор на предварителните парламентарни избори е манипулиран. Проверката е предоставена на Държавна организация „ Национална сигурност “, оповестиха от държавното обвиняване. 
Прочетете още

„ Аз не съм се срещнал с изявлението на политици. Не съм се сезирал все още от политически изявления. Доколкото ми е известно, има избрани дейности, подхванати от Софийска градска прокуратура, само че с детайлности не съм осведомен “, разяснява основният прокурор Иван Гешев. От „ Продължаваме промяната “ реагираха. „ През 2019 година имахме 500 хиляди невалидни бюлетини. Защо тогава прокуратурата не се включи да направи инспекция. Към обединението ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия има и четвърти състезател и това е Иван Гешев “, разяснява депутатът от Политическа партия Настимир Ананиев. 

Българска социалистическа партия ще изрази позиция по тематиката през идващите дни, изясни ръководителят на социалистите Корнелия Нинова. Темата провокира реакции и у другите партии. „ Ние сме шокирани от тона сред някогашни сътрудници и сходни неприлични оферти сред тях. Надявам се институциите да открият дали са вероятни сходни операции “, уточни Десислава Атанасова, ръководител на групата на ГЕРБ в Народно събрание.

„ Станахме очевидци на извънредно неприличен скандал, в който се видя, че операции се вършат и с машините, и с хартията. Проблемът не е по какъв начин ще се гласоподава, а кой управлява “, разгласи ръководителят на „ Възраждане “ Костадин Костадинов. Прокуратурата не показва краен период за довеждане докрай на инспекцията. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР