Прокуратурата обяви нулева толерантност към всички случаи на насилие и

...
Прокуратурата обяви нулева толерантност към всички случаи на насилие и
Коментари Харесай

Борислав Сарафов: Прокуратурата няма да бъде глуха и сляпа за агресията

Прокуратурата разгласи нулева приемливост към всички случаи на принуждение и хулигански прояви.

" Прокуратурата служи на жителите и няма да бъде глуха и сляпа за техните упования, а ще отговори с нулева приемливост и съгласно законовите си пълномощия на всички прояви на незаконна експанзия – в дома, на пътя, на всички места към нас ", споделя и.ф. основен прокурор Борислав Сарафов в послание, оповестиха от пресцентъра на държавното обвиняване. 

Сарафов показва, че прокурорите с изключение на длъжностни лица са и български жители, които изцяло споделят мощния яд и дълбокото отвращение, което обществото показва от двата случая на неоправдана експанзия и нечовешка свирепост, проявени преди месец в Стара Загора  и преди дни на плажа в Поморие .

" Не единствено, че сходни прояви на принуждение са неприемливи, само че те са и закононарушения, които следва да бъдат наказвани бързо и съответно, с цялата суровост на закона, с цел да е ясно, че всеки, който дръзне да направи нещо сходно, неизбежно ще понесе своята отговорност ", декларира основният прокурор.

Той показва, че чака бързи дейности от страна на прокурорите в цялата страна по определяне, привличане към наказателна отговорност и взимане на рационални и съответни ограничения за неотклонение по отношение на причинителите на закононарушения учредени на пола, религията, случаите на домашно принуждение, хулигански дейности, жестоко нарушаващи публичния ред и спокойствието на жителите. " Крайната ни цел би трябвало да бъде налагането на обективни санкции, учредени на законовите разпореждания ", добавя Сарафов.

Изпълняващият функционалностите основен прокурор оповестява, че е издал заповед, с която разпорежда на административните ръководители на апелативните прокуратури да наблюдават за бързото и обективно следствие на всички случаи на принуждение – домашно принуждение, принуждение на пътя, както и на всички прояви на експанзия и хулигански прояви, съпроводени с принуждение.

При всеки сходен случай, в цялостна съгласуваност с органите на Министерство на вътрешните работи, наблюдаващите прокурори да подхващат незабавни дейности по ангажиране на наказателна отговорност на отговорните лица и определянето на рационални и съответни ограничения за неотклонение, както и да се обезпечат навременни дейности за отбрана на потърпевшите и на техните близки, се споделя в заповедта.

Призовавам всички жители, които са станали очевидци на прояви на принуждение или самите те са станали жертва на такова, да се обръщат към органите на прокуратурата и Министерство на вътрешните работи, с цел да се пристъпи към определяне, задържане и търсене на отговорност от причинителите на незаконните прояви, показва и.ф. основен прокурор Борислав Сарафов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР