Прокуратурата образува наказателно производство за терористичен акт след експлозията до

...
Прокуратурата образува наказателно производство за терористичен акт след експлозията до
Коментари Харесай

Политически реакции: Опит за атентат срещу главния прокурор

Прокуратурата образува наказателно произвеждане за терористичен акт след детонацията до автомобила на основния прокурор Иван Гешев .

Оценките на водещите политически са от терористичен акт и опит за ликвидиране до инсценировка.

Това е първото нападение в модерната история на България против настоящ орган на власт, разяснява Росен Желязков

Част от партиите считат, че е осъществено неприемливо нападение против институцията на основния прокурор и личността на Иван Гешев. Докато други търсят в това „ интензивно многоцелево мероприятие “, което цели да повлияе върху политическите процеси в страната.

 

Атанас Атанасов, ДСБ Снимка: bTV

„ Трябва да се проверява и версията за инсценировка. На базата на опита, който имам, наподобява на многоцелево интензивно мероприятие. Целта е да се героизира жертвата, жертвата тук е в кавички и отклонение на публичното внимание от политическата рецесия. Това може и да е предизвестие към участниците в политическия развой ”, разяснява Атанас Атанасов от ПП-ДБ.

Възраждане Снимка: bTV

„ Инцидентът с кортежа на Главния прокурор е знак за разпада на държавността. Опитът за нападение над обвинител номер едно е еднакво на терористичен акт. Осъждаме осъществения терористичен акт и настояваме за оптимално бързо следствие, разкриване на виновниците и санкции ”, показаха в своя позиция от партия „ Възраждане “.

Слави Трифонов, Има Такъв Народ Снимка: bTV

„ Днес беше осъществен атентат против основния прокурор Иван Гешев. Иначе казано, беше изработен обществен, показателен и нахален опит за ликвидиране. Още по-отвратителното е, че в колата, дружно с основния прокурор, са пътували жена му и двете му дъщери. Каквото и да се приказва, факт е, че сходен атентат е атентат освен против един човек, а против една от институциите в страната. Практически, това е нападение против страната. Всеки може да има лично мнение за професионализма на основния прокурор, само че в човешки проект случилото се е извънредно, чудовищно, брутално закононарушение. Все гордо заявяваме, че сме страна, член на Европейския съюз, само че такива актове слагат въпроса дали въобще сме страна “, подчерта ръководителят на „ ИТН “ Слави Трифонов.

На тях се виждат огромни сачми

Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия резервираха безмълвие. Част от партиите позволиха, че случилото се през днешния ден може да има и политически последствия - би могъл да се забави процесът по връчване на мандатите. От ДСБ допълниха, че в този момент ще се сложи и въпросът за какво и кой лиши бюрото по защита към основния прокурор. 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР