Прокуратурата не е открила никакви доказателства за извършени престъпления във

...
Прокуратурата не е открила никакви доказателства за извършени престъпления във
Коментари Харесай

Прокуратурата не откри престъпление по делото срещу Nexo и го прекрати

Прокуратурата не е разкрила никакви доказателства за осъществени закононарушения по отношение на делото против създателите и чиновниците на крипто компанията " Nexo ". Затова и досъдебното произвеждане е прекъснато, стана ясно от прессъобщение на Софийската градска прокуратура.

Собствениците на компанията Антони Тренчев и Коста Кънчев бяха упрекнати дружно с още двама чиновници, че са взели участие в проведена незаконна група след акция на прокуратурата, ДАНС и Националната следствена работа в софийските офиси на сдружението при започване на тази година. Властите твърдяха, че през критоплатформата са се осъществявали заплащания към името на представител на терористичната организация " Хамас ", както и към иранската борса Нобитекс, която е глобена от Организация на обединените нации.

В известието на прокуратурата се показва, че при следствието са осъществени редица разпити на очевидци, измежду които и очевидец с загадка идентичност. Изготвени са две експертизи – техническа и банкова и други процесуално–следствени дейности като претърсвания, изземвания и огледи на материални доказателства.

Прокуратурата отбелязва, че към 2018 година, както и до момента, в България активността, обвързвана с услуги за криптовалути, не е контролирана. А настрана виртуалнтие валути на " Нексо " нямат регулация на територията на страната, а активността на компанията е осъществена чрез онлайн платформа, евентуално ръководена отвън страната.

" На базата на по този начин откритата фактическа конюнктура екипът от наблюдаващи прокурори стига до извода, че не са налице доказателства за осъществени закононарушения. Така възприетата фактология не обуславя съществуването на незаконно съдружие, което да сочи структурираност и продължителност ", показват от държавното обвиняване.

То не е разкрило доказателство за пране на пари, данъчни измами или друга незаконна активност.

Очаквайте детайлности! Новината се обновява!
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР