Прокуратурата на Северна Македония събира ДНК проби от близките на

...
Прокуратурата на Северна Македония събира ДНК проби от близките на
Коментари Харесай

Македонският главен прокурор: Видях пластмасови туби, които не бяха изгорели

Прокуратурата на Северна Македония събира ДНК проби от околните на починалите в случая край Боснек, с цел да се разпознават жертвите. Това съобщи извънредно пред bTV обвинител №1 в западната ни съседка Любомир Йовески. Той посочи, че резултатът от пробите ще бъде предаден на българските управляващи. Иззета е документи от компанията транспортьор „ Веса Транс ".

Оцелелите към момента не са разпитани публично от македонското обвиняване, данни са снети от прокурори в София. Йовески добави, че изцяло се доверяват на професионализма на българските си сътрудници.

Обвинител №1 изясни, че са уволнени двамата митничари, пропуснали рейса да излезе от Северна Македония без нужните документи. Предстои да бъде глобен и техният директен началник.

В системата на митницата не е отразено дали рейсът да е имал позволение за интернационален транспорт на пасажери. Излизането на рейса от страната въобще не е отразено в митническата система, съгласно първичната инспекция.

Македонският основен прокурор съобщи, че българските управляващи ревизират дали е имало туби с гориво в рейса. Той удостовери, че на мястото на случая е видял пластмасови туби, само че те не са били изгорели. Той дефинира като нечиста сделка изказванията, че случаят е породен поради възпламеняване на въпросните туби.

Няма да водим редом следствие, такова се води от прокуратурата на България - ние ще спомагаме. Ще изчакаме резултатите и тогава обвиняването на Северна Македония ще вземе решение по какъв начин да постъпи по-късно, съобщи Йовески.

Относно двете водещи версии за повода за случая - техническа нередовност или човешка неточност, Йовески разяснява, че следствието ще покаже точните аргументи. По техни данни обаче рейсът е бил съвсем нов и с постоянен механически обзор.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР