Прокуратурата на италианския град Павия издаде международна заповед за арест

...
Прокуратурата на италианския град Павия издаде международна заповед за арест
Коментари Харесай

Арестуват дядото на детето, оцеляло в трагедията с италианския лифт

Прокуратурата на италианския град Павия издаде интернационална заповед за арест за дядото на дребния Ейтан Биран, единствения оживял от рухването на въжен превоз в региона Пиемонте в Северна Италия през май, съобщи Франс прес.
Още по тематиката
Заповедта за арест се издава против Шмуел Пелег поради похищение на детето.

След като изгуби родителите си и брат си в нещастието с лифта и откакто се възвърне от получените контузии, Ейтан бе поверен от италианските управляващи на грижите на вуйна си по бащина линия Ая Биран, живееща в Павия. На дядото по майчина линия на детето Шмуел Пелег бе позволено да го посещава постоянно в Италия. При едно от визитите през септември Пелег " не запомнил " да върне детето на вуйна му, извел го нелегално от Италия до Лугано в Швейцария и оттова с частен аероплан го отвел в Израел .

 Дядото на дребния Ейтан
Дядото на дребния Ейтан
Снимка: iStock by Getty Images

Лелята на Ейтан подаде сигнал за това в полицията. Съд в Тел Авив също бе сезиран по случая и постанови през октомври, че детето би трябвало да бъде върнато в Италия. Шмуел Пелег обаче апелира правосъдното решение и Ейтан продължава да е в Израел.

Така се стигна и до днешната интернационална заповед за арест.

Прокуратурата в Павия е издала и втора интернационална заповед за арест за израелеца Габриел Абутбул Алон - хипотетичен съизвършител на Пелег. Поискано е изгонването на двамата мъже от Израел в Италия.

Според прокуратурата в Павия извеждането на детето от Италия в Израел е коствало общо 42 000 евро. За мъжа, оказал помощ на Пелег в това действие, прокуратурата споделя, че той евентуално е част от частната военно-охранителна компания " Блекуотър ". Тя е американска и в предишното името й беше забъркано и в други кавги.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР