Прокуратурата на Брюксел започна разследване за опит за убийство за

...
Прокуратурата на Брюксел започна разследване за опит за убийство за
Коментари Харесай

Проверяват възможно отравяне на белгийски полицай, разследващ Катаргейт

Прокуратурата на Брюксел стартира следствие за " опит за ликвидиране " за евентуално отравяне на трима служители на реда , в това число един от водещите следователи в следствието за корупция в Европейския парламент " Катаргейт ", написа " Политико ".

" Можем да Ви съобщим, че има подадена тъжба за опит за ликвидиране. В интерес на следствието не можем да разясняваме повече по този въпрос ", са декларирали от прокуратурата пред " Политико " в четвъртък.

Миналия месец полицията задържа тримата полицейски чиновници , откакто провокирали огромен хаос в бар в центъра на Брюксел и се сбили със свои сътрудници, отзовали се на сигнала, съгласно няколко белгийски медии.

В нощта на ареста един от служителите на реда е приет в болница с вътрешен кръвоизлив и е претърпял коремна интервенция . Кръвните проучвания разкриват, че той е имал висока доза амфетамин в кръвта си, заяви белгийската медия Het Laatste Nieuws в четвъртък.

Служител на правоприлагащите органи, на който беше предоставена анонимност, с цел да приказва намерено за поверителния въпрос, сподели пред " Политико ", че полицията скоро ще тества проби от косми на другите забъркани чиновници, с цел да ревизира за следи от опиата.

Един от тримата - основен контрольор в Централната работа за битка с корупцията (OCRC), който взе участие в следствието на " Катаргейт ", съгласно трима чиновници на реда, е подал тъжба за опит за ликвидиране посредством отравяне, споделиха чиновниците.
 Полицията откри огромна сума в евро в дома на сина на евродепутат, забъркан в Катаргейт
Полицията откри огромна сума в евро в дома на сина на евродепутат, забъркан в Катаргейт

Тя не беше упрекната за корупционния скандал

Скандалът " Катаргейт " е дълготрайно следствие, което се води от полицията и прокуратурата по обвинявания в корупция Европейския парламент, включващо опити за придобиване на въздействие от страни, в това число Катар, Мароко и Мавритания. Всяка от страните неведнъж отхвърли обвиняванията.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР