Прокуратурата на американския щат Ню Мексико оттегли обвиненията срещу Алек

...
Прокуратурата на американския щат Ню Мексико оттегли обвиненията срещу Алек
Коментари Харесай

Фаталната стрелба на снимките на "Ръжда": Оттеглиха обвиненията срещу Алек Болдуин, но не и срещу отговорничката за оръжията

Прокуратурата на американския щат Ню Мексико отдръпна обвиняванията против Алек Болдуин по отношение на съдбовната пукотевица по време на фотосите на кино лентата " Ръжда ", при която почина операторката Халина Хъчинс, съобщи Ройтерс, като се базира на изказване на юристите на артиста.

На 65-годишния Болдуин през януари бяха повдигнати две обвинения  - за причиняване на гибелта на Хъчинс по несъобразителност и за раняването на режисьора на " Ръжда " Джоел Соуза.

" Със удовлетворение оповестяваме за решението да бъдат оттеглени обвиняванията по делото против Алек Болдуин и призоваваме за правилно следствие на обстоятелствата и събитията на този драматичен случай ", се споделя в изказване на юристите на Болдуин.

Прокуратурата в Ню Мексико обаче няма да отдръпна обвиняванията против отговорничката за оръжията

Обвиненията против Хана Гутиерес Рийд - отговорничката за оръжията на снимачната площадка, няма да бъдат оттеглени, съобщават международните информационни организации. 

Според източници, представени от Ройтерс,  обвиненията против Рийд остават, макар че по-рано стана ясно, че тези против Алек Болдуин, който създаде съдбовния изстрел, ще отпаднат. 

Адвокатите на Хана Гутиерес Рийд споделиха, че чакат тя да бъде оправдана изцяло в границите на правосъдния развой.

" Истината за случилото се ще излезе нескрито и въпросите, на които от дълго време търсим отговори, ще бъдат изяснени ", се споделя в изказването на юристите Джейсън Боулс и Тод Булиън.

Алек Болдуин не е освободен от отговорност

По-рано през годината беше оповестено, че прокуратурата на Ню Мексико е обвинила Алек Болдуин в непредумишлено ликвидиране поради творби от него изстрел на снимачната площадка на уестърна " Ръжда " през октомври 2021 година, който умъртви операторката Халина Хъчинс и рани режисьора Джоел Соуза. 

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР