Прокуратурата ме разпита дали съм присъствала на срещата, по какъв

...
Прокуратурата ме разпита дали съм присъствала на срещата, по какъв
Коментари Харесай

Лена Бориславова: Гешев обясни слабите резултати в борбата с корупцията с работата на МВР, следствие и съдилища

Прокуратурата ме разпита дали съм участвала на срещата, по какъв метод е направен описът и това, което обясних, е, че този лист почива единствено и само на обществена информация, която е налична. Това бе казано и на срещата с основния прокурор. Моето очакване е, откакто аз и министър председателят бяхме призовани поради това, че четем новините и следим медийните изявления, всеки български жител също да бъде свикан да даде пояснения за какво и по какъв начин прокуратурата би трябвало евентуално, в случай че смята тези данни за основателни, да организира следствие. "

Това съобщи на излизане от прокуратурата началникът на кабинета на премиера Кирил Петков Лена Борислава. Помолена да разяснява определението на президента, който назова призоваването " институционално изнудване ", Бориславова сподели, че това е коментар, който не може да отхвърли, само че не пожела да даде повече пояснения.

" Нека да забележим какво ще свърши прокуратурата оттук насетне, дали ще има следствия, дали тази информация ще им бъде потребна и, уповавам се, институциите да стартират да работят както би трябвало ", сподели още тя.

За реакцията на прокуратурата, която разгласи, че ще изисква информация от Министерство на вътрешните работи и ДАНС по тези случаи, Бориславова сподели: " Това е различен забавен миг, доколкото по време на срещата Гешев изясни слабите резултати в битката с корупцията с това, че се дължат на работата на съдилищата, следствените служби и Министерство на вътрешните работи, и некачественото законодателство, като по никакъв метод не е обвързвано с активността на прокуратурата ".

По думите й след срещата на Петков с Гешев прокуратурата се е самосезирала, без да търси подпомагане от тези органи, които й пречат. Тя уточни, че има законово съображение прокуратурата да се задейства по медийни изявления.

Бориславова не можа да отговори на въпроса дали преди да даде информацията на прокуратурата, министър председателят е дал листата и на Министерство на вътрешните работи.

" Ще се веселя, в случай че Министерство на вътрешните работи им спомага ", спомагателни Бориславова и сподели, че не знае какви диалози е водил министър председателят с вътрешния министър Бойко Рашков.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР