Прокуратурата излезе с бомбастично съобщение за мащабен заговор между престъпници,

...
Прокуратурата излезе с бомбастично съобщение за мащабен заговор между престъпници,
Коментари Харесай

Прокуратурата бомбастично: Има мащабен заговор междупрестъпници, бизнесмени, политици

Прокуратурата излезе с бомбастично известие за огромен скрит план сред нарушители, предприемачи, политици и публицисти, чиято цел била промяна на началници в Министерство на вътрешните работи и даже на основния прокурор Иван Гешев.

В конференцията участваха самият Гешев, шефът на Национална следствена служба Борислав Сарафов, шефът на Групово дело " Национална полиция " Атанас Илков и ръководителят на СГП Илияна Кирилова.

Заверата бе показана посредством записи, открити в дома на задържан по дело за опиати преди няколко дни. Неговите букви са Д.Г. В дома му бил открит лист с имена на прокурори, съдии и следователи, озаглавен " Вредители за уволняване ". Те са чиновници на закритите профилирани съд и прокуратура, само че в листата са конкретизирани и актуалните им длъжности.

По друго дело за търсене е разгласен мъж с букви Т.И., апетитен за съидейник на първия.

При обиските по тези производства са открити бележки и флашки със записи на телефонни диалози. Според описанията на файловете един от участниците в тях е предприемачът Красимир Каменов – Къро , апетитен от години за авторитетна фигура в ъндърграунда. Друг участник е задържаният Д.Г.

В излъчените записи се загатват имена като " Цецо от Белград ", приказва се за 400 хиляди евро, с цел да бъде отхвърлен върховен чиновник на Министерство на вътрешните работи, загатва се името на партия " Продължаваме промяната ", а някогашен министър е упоменат с прякора си.

В част от записите се приказва, че Гешев е " пасажер " . Участниците разискват неговото посещаване в Съединени американски щати. Намеква се, че има организация той да бъде нападнат с компромати, с цел да бъде оставането му на поста невероятно.

Записите бяха излъчени от прокуратурата на конференция в четвъртък без никакви спомагателни уточнения по тях. Вместо това проверяващите се оправдаха, че огромна част от останалите материали били секретни и не можели да ги демонстрират. И обявиха, че всеки самичък може да си направи заключения от чутото, съобщи " Медиапул ".

Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР