Прокуратурата и полицията разкриха въоръжени грабежи, които са били извършени

...
Прокуратурата и полицията разкриха въоръжени грабежи, които са били извършени
Коментари Харесай

Заловиха двойка серийни обирджии след години преследване

Прокуратурата и полицията разкриха въоръжени грабежи, които са били осъществени в Пловдив в интервала 2013 - 2014 година Задържани са двамата причинители, на които са им повдигнали обвинявания. До момента е ясно е, че те са направили 7 грабежа по еднакъв метод на денонощни магазини и бензиностанции, заяви Trafficnews от брифинга на окръжния прокурор Румен Попов в Пловдив през днешния ден.

Първоначално е бил арестуван единият от причинител, а 48 часа по-късно и другият. Те са създали цялостни признания. Схемата била идентична - двамата били с маски, на които се виждат единствено очите. Единият влиза в обекта с огнестрелно оръжие, взима оборота, а другият го чака извън.

Единият от арестуваните е настоящ пожарникар, само че все още на закононарушенията не е бил на служба в Министерство на вътрешните работи. Общо отмъкнатите средства от 7-те грабежа са 2400 лв.. Няма потърпевши. Задържаните са родени през 1990 и 1991 година.

Към момента на закононарушенията двамата са били безработни, като са били по на 22 и 23 години. Вторият става пожарникар с чисто правосъдно досие през 2015 година.

Окръжният прокурор Румен Попов съобщи, че има голям брой доказателства за закононарушенията, като са направени огледи, претърсвания и изземвания. Установени са и водачите на закононарушенията. Според Попов изводите които могат да се създадат е, че всеки един, който извърши закононарушение, ще получи отмъщение. Той обърна внимание, че през последните години има откриване и на доста тежки закононарушения от така наречен студени досиета.

Наказанията, които могат да получат двамата, са от 5 до 15 години затвор, както и конфискация на имущество.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР