Прокуратурата и още няколко институции проверяват скандалния случай с двама

...
Прокуратурата и още няколко институции проверяват скандалния случай с двама
Коментари Харесай

Пациентски организации: Хората умират сами в къщите си без да стигнат до болниците

Прокуратурата и още няколко институции ревизират скандалния случай с двама пациенти, оставени да чакат пред Коронавирус отделението в болница " Свети Георги " в Пловдив. И двамата по-късно починаха.

Обществото имаме " шанса " да забележим какво се случва за това, че околните са създали тези клипчета. Факт е, че доста хора изнемогват, доста хора умират поради липса на грижа. Системата не се оправя. Това сподели в студиото на " Денят стартира " Пенка Георгиева, ръководител на пациентска организация " Заедно с теб ".

Според нея би трябвало да сме признателни на лекарите, тъй като " вършат чудеса " и само че и те също изнемогват. За страдание системата не се оправя, безапелационна бе Георгиева.
Реклама

" Това сега е върхът - тоталната държавност абдикирала от опазването на здравето. Истината е, че хората умират сами в къщите си и не доближават изобщо до лечебните заведения ", съобщи Иван Димитров - ръководител на " Български пациентски конгрес ".

Още при първата вълна искахме среща с предходния министър, с Щаба, в този момент с новия министър - да кажем какви са проблемите на хората с хронични заболяване и да кажем какво следва при едно такова сходно идване на втора вълна, продължи той.

По думите на Димитров сега в страната ни има единствено безпорядък. " Държавността се пробва да вмени на нас жителите, че ние сме отговорни за този безпорядък ", сподели Димитров.

Относно случая в Пловдив Пенка Георгиева сподели, че е сюрпризирана, че това се случва в университетска болница в огромен град.

Тя показа за случай на бебе, докарано в Университетската болница в Пловдив в незабавно положение от дребен град покрай Пловдив и е държано през целия ден без доктор и лекуване.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР