Прокуратурата е повдигнала обвинение на 39-годишният мъж, който удари движещ

...
Прокуратурата е повдигнала обвинение на 39-годишният мъж, който удари движещ
Коментари Харесай

Обвиниха рецидивиста на пътя, предзвикал катастрофата на Околовръстното на София

Прокуратурата е повдигнала обвиняване на 39-годишният мъж, който удари движещ се автомобил на околовръстното шосе на София. Той е арестуван за 72 часа, оповестиха от прокуратурата на взаимен брифинг с представители на Министерство на вътрешните работи.

Инцидентът стана тази заран към 04:00 часа. Автомобилите са се движели от " Студентски град " към " Младост ". " Порше ", ръководено от 39-годишния българин, е блъснало излизащ от локалното платно " Форд ". От удара е породена гибелта на 64-годишен френски жител Неговата 62-годишна спътница и 45-годишния водач на интонации автомобил са със междинни телесни повреди, сподели заместникът на градския прокурор Десислава Петрова.

Шофьорът на автомобила " Порше " е отказал да даде проба, само че по-късно е дал кръвна проба във ВМА, заяви още тя.

Предстои разпит на всички открити по делото очевидци.

Назначени са експертизи. Разпитани са директни очевидци на конфликта . Не са открити следи от спирачен път при първичния оглед на местопроизшествието, допълниха от прокуратурата.

Комисар Радослав Начев, заместник-началник на пътна полиция към Столична дирекция на вътрешните работи, изясни, че лидерът, предизвикал произшествието, е дееспособен. От 2002 го до 2009 година има пет нарушавания на Закона за придвижване по пътищата, от 2011 година до момента по отношение на него са издадени 23 електронни фиша за превишение на скоростните режими . Миналата година на 5 април автопатрул стопира лидера за неизползване на колан, като му е формиран акт, от юни т.г. досега той има издадени пет фиша. Незаплатените санкции за нарушаване на закона на мъжа са на стойност 1950 лева

Прокурор Христо Кръстев съобщи, че всички държавни институции следва да си взаимодействат против закононарушенията на пътя. Той напомни, че прокуратурата е показала хрумвания за законови промени по линия на транспортните закононарушения, като е препоръчано завишаване на наказванията и лишаване на транспортното средство след ръководство с алкохол или опиати. Необходимо е да бъдат консолидирани напъните на цялата страна за противопоставяне на този тип закононарушения, добави прокурор Петрова.

Главен контрольор Лъчезар Близнаков от Главна дирекция " Национална полиция " съобщи, че пътна полиция не е серпантина да си взаимодейства с всички институции да се понижат предпоставките за пораждане на пътни катастрофи. " След сходни случаи ние сме гневни и неудовлетворени от резултатите и по тази причина с всички сили ще продължим да се борим с сходни водачи ", съобщи Близнаков. Той добави, че контролът по пътищата е повишен на най-много и " няма да стопираме, до момента в който не отстраним всички такива водачи от пътя ", като регистрира, че каквото зависи от Министерство на вътрешните работи по тази линия, се прави в цялостна степен.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР